Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το ηλιέλαιο, την ζάχαρη, το αυγό, το γιαούρτι και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα να ενωθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε ώστε να αναμειχθούν καλά.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα, το αλάτι και τα ρίχνουμε μέσα στα υγρά υλικά.
Απαλά, ανακατεύουμε με σπάτουλα το μείγμα.
Βάζουμε 6 χάρτινες θήκες σε ταψάκι για muffins.
Ισομοιράζουμε τα μαφιν πορτοκαλιού στις θήκες.
Ακουμπάμε κομμάτια σοκολάτας στην επιφάνεια τους.
Ψήνουμε τα μαφιν πορτοκαλιού σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC στον αέρα στη μεσαία σχάρα για περίπου 25 λεπτά.
Ελέγχουμε αν ψήθηκαν στο κέντρο τους βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα πριν τα βγάλουμε από τον φούρνο.
Αφήνουμε να σταθούν 10 λεπτά στην φόρμα και έπειτα τα ξεφορμάρουμε.