Για τα muffins
Σε ένα μπολ βάζουμε το ηλιέλαιο, την ζάχαρη, το αυγό, το γιαούρτι και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Ανακατεύουμε με ένα σύρμα να ενωθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού κι ανακατεύουμε.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, την σόδα και το αλάτι μέσα στα υγρά υλικά.
Απαλά, ανακατεύουμε με σπάτουλα το μείγμα.
Βάζουμε 6 χάρτινες θήκες σε ταψάκι για muffins.
Ισομοιράζουμε τα muffins πορτοκαλιού στις θήκες.
Ακουμπάμε κομμάτια σοκολάτας στην επιφάνεια τους.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC στον αέρα στη μεσαία σχάρα για περίπου 25´.
Ελέγχουμε αν ψήθηκαν στο κέντρο τους βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα πριν τα βγάλουμε από τον φούρνο.
Αφήνουμε να σταθούν 10´ στην φόρμα κι έπειτα τα ξεφορμάρουμε.