Τέλεια συνταγή για μάφιν πορτοκαλιού. Αφράτα με γεύση φρέσκου πορτοκαλιού (χυμού και ξύσμα) σε συνδυασμό με τη σοκολάτα, απλά...
Τέλεια συνταγή για μάφιν πορτοκαλιού. Αφράτα με γεύση φρέσκου πορτοκαλιού (χυμού και ξύσμα) σε συνδυασμό με τη σοκολάτα, απλά ακαταμάχητα.
  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
1146

Για τα muffin πορτοκαλιού

  • 130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 60 γρ. ηλιέλαιο
  • 100 γρ. ζάχαρη καστανή ή μαύρη
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 100 γρ. γιαούρτι
  • 1 πορτοκάλι ζουμερό (ξύσμα & χυμό)
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα σόδα μαγειρικής
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 50 γρ. σοκολάτα σε κομμάτια
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Σε ένα μπολ βάζουμε το ηλιέλαιο, την ζάχαρη, το αυγό, το γιαούρτι και το ξύσμα πορτοκαλιού.

    Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα να ενωθούν τα υλικά.

    Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε ώστε να αναμειχθούν καλά.

    Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα, το αλάτι και τα ρίχνουμε μέσα στα υγρά υλικά.

    Απαλά, ανακατεύουμε με σπάτουλα το μείγμα.

    Βάζουμε 6 χάρτινες θήκες σε ταψάκι για muffins.

    Ισομοιράζουμε τα μαφιν πορτοκαλιού στις θήκες.

    Ακουμπάμε κομμάτια σοκολάτας στην επιφάνεια τους.

    Ψήνουμε τα μαφιν πορτοκαλιού σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC στον αέρα στη μεσαία σχάρα για περίπου 25 λεπτά.

    Ελέγχουμε αν ψήθηκαν στο κέντρο τους βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα πριν τα βγάλουμε από τον φούρνο.

    Αφήνουμε να σταθούν 10 λεπτά στην φόρμα και έπειτα τα ξεφορμάρουμε.

    Προτεινόμενες συνταγές:

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται