• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
1088

Για τα muffins με πορτοκάλι και κομμάτια σοκολάτας

  • 130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 60 γρ. ηλιέλαιο
  • 100 γρ. ζάχαρη καστανή ή μαύρη
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 100 γρ. γιαούρτι
  • 1 πορτοκάλι ζουμερό (ξύσμα & χυμό)
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα/ες σόδα μαγειρικής
  • 1 πρέζα/ες αλάτι
  • 50 γρ. σοκολάτα σε κομμάτια
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τα muffins

    Σε ένα μπολ βάζουμε το ηλιέλαιο, την ζάχαρη, το αυγό, το γιαούρτι και το ξύσμα πορτοκαλιού.

    Ανακατεύουμε με ένα σύρμα να ενωθούν τα υλικά.

    Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού κι ανακατεύουμε.

    Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, την σόδα και το αλάτι μέσα στα υγρά υλικά.

    Απαλά, ανακατεύουμε με σπάτουλα το μείγμα.

    Βάζουμε 6 χάρτινες θήκες σε ταψάκι για muffins.

    Ισομοιράζουμε τα muffins πορτοκαλιού στις θήκες.

    Ακουμπάμε κομμάτια σοκολάτας στην επιφάνεια τους.

    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC στον αέρα στη μεσαία σχάρα για περίπου 25´.

    Ελέγχουμε αν ψήθηκαν στο κέντρο τους βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα πριν τα βγάλουμε από τον φούρνο.

    Αφήνουμε να σταθούν 10´ στην φόρμα κι έπειτα τα ξεφορμάρουμε.

    Αν αγαπάτε τα muffin φτάξτε και αυτή τη συνταγή:

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται