Εκτέλεση
Ξεκινάμε να φτιάξουμε τα κυδώνια στο φούρνο, καθαρίζοντας πρώτα τα κυδώνια και κόβοντάς τα στα 8. Τα στρώνουμε σε ρηχό ταψάκι, το ένα πλάι στο άλλο.
Σκορπίζουμε εδώ κι εκεί μέσα στο ταψί μερικά κουκούτσια και λίγες φλούδες. Πασπαλίζουμε με το 1/2 ποτήρι ζάχαρη, μπήγουμε τα γαρίφαλα και την κανέλα. Ραντίζουμε με το κονιάκ και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ζάχαρη.
Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο φούρνο στους 200° C σε αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για 2 ώρες σκεπασμένα και 30΄ ξεσκέπαστα, μέχρι να ροδίσουν και να δέσει ελαφρά το σιρόπι.
Τα σερβίρουμε παγωμένα με γιαούρτι ή παγωτό.