Mac and cheese με κοφτό μακαρονάκι και 4 τυριά της αρεσκείας σας από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! 

Mac and cheese με κοφτό μακαρονάκι και 4 τυριά της αρεσκείας σας από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! 

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για την κρούστα

  • 2 φέτ. ψωμί του τοστ
  • 1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο

Για τα ζυμαρικά

  • Λίγο αλάτι
  • 300 γρ. κοφτό μακαρονάκι

Για τη σάλτσα 4 τυριά

  • 2 κ.σ. βούτυρο και λίγο επιπλέον για το ταψί
  • 1/2 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 ½ κουταλιες αλεύρι
  • 3 φλ. γάλα
  • 1 φλ. νερό
  • 1 φλ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 1 φλ. γραβιέρα τριμμένη
  • 1 φλ. κασέρι
  • 1 φλ. κεφαλοτύρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λίγο μοσχοκάρυδο

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τα Mac and cheese

    Βουτυρώνουμε μικρό πυρίμαχο σκεύος (τετράγωνο ή οβάλ μικρό πυρέξ).

    Τρίβουμε το ψωμί σε ψίχουλα στο μπλέντερ.

    Το βάζουμε σε μπολ.

    Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο.

    Ανακατεύουμε να βραχούν τα ψίχουλα.

    Για τη σάλτσα 4 τυριά

    Για την σάλτσα 4 τυριά με τα αμερικάνικα μακαρόνια φούρνου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τυριά κίτρινα της επιλογής σας, που λιώνουν και δίνουν μαστιχωτή υφή στα ζυμαρικά.

    Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3 με 4 λεπτά να γίνει διάφανο.

    Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ψήνουμε για 2 λεπτά ανακατεύοντας.

    Προσθέτουμε το γάλα και το νερό και ανακατεύουμε.

    Μόλις πάρει βράση βράζουμε για 4 με 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

    Αποσύρουμε από την φωτιά.

    Κρατάμε 2 κουταλιές από το κάθε τυρί και ρίχνουμε τα υπόλοιπα τυριά στην κρεμά.

    Ανακατεύουμε, τρίβουμε μοσχοκάρυδο κι αλατίζουμε αν χρειάζεται.

    Για τα ζυμαρικά

    Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό 2 λεπτά λιγότερο από ό,τι αναγράφει η συσκευασία.

    Στραγγίζουμε καλά για τα μακαρόνια φούρνου και τα ρίχνουμε στη σάλτσα τυριών. Ανακατεύουμε.

    Τα βάζουμε στο βουτυρωμένο ταψί.

    Πασπαλίζουμε τα τυριά που κρατήσαμε.

    Πασπαλίζουμε με τα ψίχουλα.

    Ψήνουμε τα Mac and cheese σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 25 λεπτά να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει η κρούστα.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται