Κολοκυθοκεφτέδες µε κίτρινη κολοκύθα

Παραδοσιακοί κολοκυθοκεφτέδες με κίτρινη κολοκύθα από την Πάρο. Τραγανοί και χρυσαφένιοι, ιδανικοί για μεζέ ή ελαφρύ γεύμα.

Εύκολη
0:30

4 μερίδες

10 λεπτά

20 λεπτά

κολοκυθοκεφτεδεσ με κιτρινη κολοκυθα

Υλικά

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Τρίβουμε την κολοκύθα σε ένα μεγάλο μπολ.
  2. Προσθέτουμε το τριμμένο ξερό κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, τον δυόσμο, το αυγό και το κεφαλοτύρι.
  3. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά με σύρμα ή με το χέρι, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αλατοπιπερώνουμε.
  4. Ρίχνουμε λίγη-λίγη τη φρυγανιά, μέχρι το μείγμα να σφίξει αρκετά ώστε να μπορούμε να πλάσουμε κεφτέδες.
  5. Πλάθουμε τους κολοκυθοκεφτέδες, τους αλευρώνουμε ελαφρά και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
  6. Τους ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξει το περιττό λάδι.

Tips

  • Vegan παραλλαγή:
    Αντικαταστήστε το αυγό με 1 κ.σ. λιναρόσπορο αναμεμειγμένο με 3 κ.σ. νερό και το τυρί με διατροφική μαγιά ή φυτικό τυρί.
  • Προσθήκη μυρωδικών:
    Εκτός από δυόσμο, μπορείτε να δοκιμάσετε μαϊντανό ή άνηθο, ανάλογα με τη γεύση που προτιμάτε.
Απόρρητο