Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
- Τρίβουμε την κολοκύθα σε ένα μεγάλο μπολ.
- Προσθέτουμε το τριμμένο ξερό κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, τον δυόσμο, το αυγό και το κεφαλοτύρι.
- Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά με σύρμα ή με το χέρι, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αλατοπιπερώνουμε.
- Ρίχνουμε λίγη-λίγη τη φρυγανιά, μέχρι το μείγμα να σφίξει αρκετά ώστε να μπορούμε να πλάσουμε κεφτέδες.
- Πλάθουμε τους κολοκυθοκεφτέδες, τους αλευρώνουμε ελαφρά και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
- Τους ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξει το περιττό λάδι.
Tips
- Vegan παραλλαγή:
Αντικαταστήστε το αυγό με 1 κ.σ. λιναρόσπορο αναμεμειγμένο με 3 κ.σ. νερό και το τυρί με διατροφική μαγιά ή φυτικό τυρί. - Προσθήκη μυρωδικών:
Εκτός από δυόσμο, μπορείτε να δοκιμάσετε μαϊντανό ή άνηθο, ανάλογα με τη γεύση που προτιμάτε.