• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
269
  • 500 γραμ. κολοκύθα καθαρισμένη
  • 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. δυόσμο φρεσκοκομμένος
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 2 κ.σ. κεφαλοτύρι
  • 3-4 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη (ή λίγο αλεύρι)
  • αλάτι
  • φρεσκοκομμένο πιπέρι
  • αλεύρι
  • ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τους κολοκυθοκεφτέδες

    Τρίβουμε πρώτα την κολοκύθα σε μπολ.

    Προσθέτουμε το κρεμμύδι τριμμένο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το δυόσμο, το αυγό και το κεφαλοτύρι.

    Τα ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα ή με το χέρι και αλατοπιπερώνουμε το μείγμα.

    Λίγη λίγη ρίχνουμε τη φρυγανιά έως ότου το μείγμα σφίξει αρκετά ώστε να πλάθεται σε κεφτεδάκια.

    Πλάθουμε τους κολοκυθοκεφτέδες, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε για 2΄ από κάθε πλευρά.

    Τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

    Διαβάστε επίσης όλα τα μυστικά για καθαρίσετε, να μαγειρέψετε και να συντηρήσετε την κίτρινη κολοκύθα.

    Εκτός από κολοκυθοκεφτέδες με κίτρινη κολοκύθα, δοκιμάστε και την παρακάτω φανταστική συνταγή.

    Εσύ ποιους κεφτέδες θα ήθελες να δοκιμάσεις;

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται