• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα
Βαθμολογήστε
  • 6 χωριάτικα φύλλα (σπιτικά ή εμπορίου)
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κιλό κολοκύθια (τριμμένα σε χοντρό τρίφτη)
  • 2 ξερά κρεμμύδια (κομμένα σε λεπτές φέτες)
  • 1 πράσο (κομμένο σε λεπτές φέτες)
  • 2 καρότα τριμμένα
  • 4 φρέσκα κρεμμύδια με τα φύλλα τους (ψιλοκομμένα)
  • 3 κ.σ γεμάτες νιφάδες βρώμης (ή τραχανά ή σιμιγδάλι)
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 400 γραµ. φέτα
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • 1/2 ματσάκι δυόσμο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει

    Ρηχό ταψί

    Ραντίζουμε ενδιάμεσα τα φύλλα με ελαιόλαδο

    Κολοκυθόπιτα με φέτα

    Κολοκυθοπιτα με φυλλο και φετα,

    Η τελεια και ευκολη αλμυρη κολοκυθοπιτα με φυλλο και πρασινο κολοκυθι.

    • Αρχικά, ζεσταίνουμε 3-4 κ.σ από το συνολικό ελαιόλαδο και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά αφήνουμε το κρεμμύδι και το πράσο να μαραθούν για 3-4΄. Ανακατεύουμε τη γέμιση τακτικά.
    • Προσθέτουμε το κολοκύθι και αφήνουμε 5′ να πιει τα υγρά του σε δυνατή φωτιά και να στεγνώσει.
    • Αποσύρουμε από την φωτιά.
    • Προσθέτουμε το καρότο, τα φρέσκα κρεμμύδια και τα βότανα. Αλατοπιπερώνουμε.
    • Αφήνουμε λίγα λεπτά να κρυώσει η γέμιση της κολοκυθόπιτας.
    • Προσθέτουμε τη βρώμη (τραχανά ή σιμιγδάλι) και τη φέτα σε τρίμματα.
    • Τέλος προσθέτουμε τα αυγά. Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης.
    • Θα χρησιμοποιήσουμε μεγάλο ρηχό ταψί για πίτα 40 εκατοστά.
    • Λαδώνουμε με λίγο ελαιόλαδο το ταψί.
    • Στρώνουμε τα 3 χωριάτικα φύλλα ελαφρώς τσαλακωμένα, ακτινωτά.
    • Αδειάζουμε τη γέμιση, καλύπτουμε με τα αλλά 3 φύλλα, τοποθετώντας τα ελαφρώς τσαλακωμένα.
    • Ραντίζουμε κάθε φύλλο ανάμεσα με λίγο ελαιόλαδο.
    • Αλείφουμε την επιφάνεια με λίγο ελαιόλαδο και ραντίζουμε με λίγες σταγόνες νερό.
    • Χαράζουμε επιφανειακά την κολοκυθοπιτα με φυλλο
    • Ψήνουμε την κολοκυθόπιτα στις αντιστάσεις πάνω κάτω, στην κάτω σχάρα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C, για περίπου 1 ώρα μέχρι να ροδίσει καλά το φύλλο και να ξεκολλάει η πίτα από το ταψί.
    • Εναλλακτικά, ψήνουμε σε αέρα, στη μεσαία σχάρα στους 170 βαθμούς C, μέχρι να ροδίσει καλά το φύλλο

    Μάθετε όλα τα μυστικά για να γίνονται οι πίτες σας πάντα επιτυχημένες και πεντανόστιμες.

    Αν σας άρεσε η τελεια και ευκολη αλμυρη κολοκυθοπιτα με πρασινο κολοκυθι , θα λατρέψετε και την παρακάτω συνταγή

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×