• προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
41
  • 1 κιλό κολοκυθάκια τρυφερά
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 καρότα τριμμένα
  • 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
  • 1 κούπα κεφαλοτύρι τριμμένο ή τρίμματα φέτας
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (όσο πάρει)
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Κολοκυθοτηγανίτες

    Για τις κολοκυθοτηγανίτες,

    • Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα καρότα.
    • Τα τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη και τα βάζουμε σε σουρωτήρι.
    • Τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι για να ιδρώσουν.
    • Μετά από 10΄ τα σφίγγουμε, τα στραγγίζουμε καλά είτε με τα χέρια είτε τυλίγοντάς τα σε πετσέτα και στρίβοντάς την σφιχτά.
    • Τα βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα αυγά, τα μυρωδικά, το τυρί και λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε έναν μέτριο χυλό. Η σύστασή του πρέπει να είναι τέτοια ώστε όταν γυρίζουμε το κουτάλι να πέφτει το μείγμα. Η ποσότητα αλευριού που θα πάρει εξαρτάται από το πόσα υγρά θα κρατήσουν τα λαχανικά.
    • Αν στην πρώτη τηγανιά το μείγμα σκορπάει ή διαλύεται, τότε συμπληρώνουμε λίγο αλεύρι.
    • Καλό είναι να αλατίσουμε το χυλό αφότου έχουμε προσθέσει το τυρί για να μη γίνουν αλμυρές οι τηγανίτες.
    • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε με κουτάλα χυλό στο τηγάνι.
    • Πρέπει να γίνει σαν μεγάλη τηγανίτα. Τηγανίζουμε 2΄ από τη μία πλευρά και με προσοχή γυρίζουμε από την άλλη.
    • Αφήνουμε τις τηγανίτες σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.
    Κάτι μαγειρεύεται