Κολοκυθόπιτα γλυκιά με σιμιγδάλι

Μία παραδοσιακή γλυκια κολοκυθοπιτα από την Ίο, με τραγανό σπιτικό φύλλο και κίτρινη κολοκύθα στη γέμιση, γεμάτη νοστιμιά και αρώματα

20

30 λεπτά

1 ώρα

κολοκυθοπιτα γλυκια

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

Εξοπλισμός

Ταψί

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

Video

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά για το χωριάτικο φύλλο σε ένα μπολ και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να γίνει εύπλαστη και να ξεκολλάει από τα χέρια.
  2. Ξεκουράζουμε τη ζύμη σκεπασμένη για 30 λεπτά περίπου.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε και ανακατεύουμε καλά τα υλικά της γέμισης.
  4. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 μπαλάκια και τα ανοίγουμε πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια σε 4 φύλλα.
  5. Λαδώνουμε ελαφρά ένα στρογγυλό ταψί 32 εκ.
  6. Βάζουμε δυο φύλλα στο ταψί ραντίζοντας τα ελαφρά με λίγο λάδι και προσθέτουμε τη γέμιση κολοκύθας.
  7. Σκεπάζουμε με τα άλλα δυο φύλλα λαδώνοντας ελαφρά ενδιάμεσα.
  8. Γυρίζουμε τις άκρες σε κόθρο.
  9. Λαδώνουμε την επιφάνεια και χαράζουμε σε κομμάτια.
  10. Ψήνουμε στους 180°C βαθμούς για 50 λεπτά με 1 ώρα να ροδίσει το φύλλο.
  11. Αφήνουμε να κρυώσει η γλυκιά κολοκυθόπιτα και την πασπαλίζουμε με κανέλα.
  12. Τη μοναδική αυτή παραδοσιακή συνταγή του Αιγαίου, μοιράστηκε μαζί μας η κυρία Μαρία και την ευχαριστούμε πολύ.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Tips

  • Για να σου ανοίγει εύκολα το φύλλο, πρέπει να ξεκουράσεις σωστά τη ζύμη.
παραδοσιακή γλυκιά κολοκυθοπιτα με σιμιγδαλι σπιτικό φύλλο κίτρινη κολοκύθα αργυρω Ιος οι μαμαδες του αιγαιου
Απόρρητο