Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ:
Εξοπλισμός
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ:
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟΠΙΤΑΚΙΑ
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το λάδι και το ούζο και ζυμώνουμε προσθέτοντας σιγά σιγά το χλιαρό νερό μέχρι να γίνει μία εύπλαστη ζύμη.
- Την αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί.
- Τη χωρίζουμε σε μικρές μπάλες.
- Ανοίγουμε με τον πλάστη κάθε μπάλα σε λεπτό φύλλο.
- Κόβουμε με κουπ-πατ σε στρογγυλά ή τετράγωνα κομμάτια.
- Με ένα πινέλο απλώνουμε την κοπανιστή σε κάθε φύλλο.
- Κλείνουμε τα κομμάτια διπλώνοντάς τα στα δύο και ενώνοντάς τα στο κλείσιμο με τα δόντια ενός βρεγμένου πιρουνιού ή με το ειδικό εργαλείο.
- Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
- Ευχαριστούμε τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου και την κα Βάσω Κριτάκη για όλες τις χιώτικες συνταγές καθώς και την κα Αγγελική Κουκούμιαλου.