• προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 7 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 60 γραμ. βούτυρο (λιωμένο και κρύο)
  • 30 γραμ. κακάο κοσκινισμένο
  • 60 γραμ. αλεύρι κοσκινισμένο
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 2 κρόκους από μεγάλα αυγά
  • 100 γραμ. ζάχαρη
  • Για τη γέμιση
  • 300 γραμ. κρέμα γάλακτος (κρύα- 35% λιπαρά)
  • 1 κουταλιά άχνη (ή κατά βούληση)
  • Για το σερβίρισμα
  • καρούλια σοκολάτας
  • κόκκινα φρούτα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Κορμός

    Για τον κορμό με παντεσπάνι,

    • χτυπάμε πρώτα την κρύα κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη, μέχρι να φτάσει στο σημείο να στέκεται.
    • Τη διατηρούμε στο ψυγείο για να γεμίσουμε τον κορμό.
    • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς C, στον αέρα (θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα).
    • Βουτυρώνουμε το μεγάλο ρηχό ταψί της κουζίνας και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
    • Βουτυρώνουμε την επιφάνεια του χαρτιού και πασπαλίζουμε σε όλη την επιφάνεια με το κακάο.
    • Σε ένα μπολ βάζουμε το κακάο, το αλεύρι και το αλάτι και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
    • Σε ένα μέτριο μπολ, πάνω σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά, βάζουμε τους κρόκους, τα αυγά και τη ζάχαρη και με μίξερ χειρός χτυπάμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει το μίγμα χλιαρό και τότε το αποσύρουμε από τη φωτιά.
    • Συνεχίζουμε να χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να πάρουν απαλό ανοιχτόχρωμο χρώμα, να πυκνώσουν και να κρεμώσουν, περίπου για 3-4 λεπτά.
    • Τέλος, κοσκινίζουμε τα στερεά υλικά στο μείγμα και απαλά ανακατεύουμε με μαρίζ.
    • Στο πλάι ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και από κάτω προς τα πάνω και αναδιπλώνουμε το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
    • Αδειάζουμε στο έτοιμο ταψί και απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του ταψιού με μία σπάτουλα, δίνοντας στο παντεσπάνι παραλληλόγραμμο σχήμα, με διαστάσεις περίπου 30χ40 εκατοστά.
    • Ψήνουμε για περίπου 7 λεπτά, μέχρι που θα το αγγίζουμε και το παντεσπάνι θα επανέρχεται.
    • Όσο ψήνεται το παντεσπάνι απλώνουμε μία καθαρή πετσέτα στον πάγκο και πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με κακάο.
    • Αμέσως μόλις βγάλουμε το παντεσπάνι από το φούρνο το αναποδογυρίζουμε με προσοχή στην πετσέτα.
    • Αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί με προσοχή.
    • Όσο είναι ακόμα ζεστό το τυλίγουμε σε ρολό με τη βοήθεια της πετσέτας.
    • Αφήνουμε να κρυώσει τελείως πάνω στη σχάρα.
    • Όταν κρυώσει τελείως και έχει πάρει το σχήμα ρολού, ξετυλίγουμε την πετσέτα και απλώνουμε σε στρώση τη σαντιγί.
    • Με τη βοήθεια της πετσέτας ή με λαδόκολλα, το τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
    • Γαρνίρουμε τον αφράτο κορμό με καρούλια σοκολάτας και κόκκινα φρούτα.

    Ο κορμός με παντεσπάνι σοκολάτας, γίνεται ακόμα πιο λαχταριστός, όταν κάνουμε επικάλυψη με γκανάς

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται