Για τον κορμό με παντεσπάνι
Χτυπάμε πρώτα την κρύα κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη, μέχρι να φτάσει στο σημείο να στέκεται.
Τη διατηρούμε στο ψυγείο για να γεμίσουμε τον κορμό.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς C, στον αέρα (θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα).
Βουτυρώνουμε το μεγάλο ρηχό ταψί της κουζίνας και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Βουτυρώνουμε την επιφάνεια του χαρτιού και πασπαλίζουμε σε όλη την επιφάνεια με το κακάο.
Σε ένα μπολ βάζουμε το κακάο, το αλεύρι και το αλάτι και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Σε ένα μέτριο μπολ, πάνω σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά, βάζουμε τους κρόκους, τα αυγά και τη ζάχαρη και με μίξερ χειρός χτυπάμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει το μίγμα χλιαρό και τότε το αποσύρουμε από τη φωτιά.
Συνεχίζουμε να χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να πάρουν απαλό ανοιχτόχρωμο χρώμα, να πυκνώσουν και να κρεμώσουν, περίπου για 3-4 λεπτά.
Τέλος, κοσκινίζουμε τα στερεά υλικά στο μείγμα και απαλά ανακατεύουμε με μαρίζ.
Στο πλάι ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και από κάτω προς τα πάνω και αναδιπλώνουμε το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
Αδειάζουμε στο έτοιμο ταψί και απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του ταψιού με μία σπάτουλα, δίνοντας στο παντεσπάνι παραλληλόγραμμο σχήμα, με διαστάσεις περίπου 30χ40 εκατοστά.
Ψήνουμε για περίπου 7 λεπτά, μέχρι που θα το αγγίζουμε και το παντεσπάνι θα επανέρχεται.
Όσο ψήνεται το παντεσπάνι απλώνουμε μία καθαρή πετσέτα στον πάγκο και πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με κακάο.
Αμέσως μόλις βγάλουμε το παντεσπάνι από το φούρνο το αναποδογυρίζουμε με προσοχή στην πετσέτα.
Αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί με προσοχή.
Όσο είναι ακόμα ζεστό το τυλίγουμε σε ρολό με τη βοήθεια της πετσέτας.
Αφήνουμε να κρυώσει τελείως πάνω στη σχάρα.
Όταν κρυώσει τελείως και έχει πάρει το σχήμα ρολού, ξετυλίγουμε την πετσέτα και απλώνουμε σε στρώση τη σαντιγί.
Με τη βοήθεια της πετσέτας ή με λαδόκολλα, το τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Γαρνίρουμε τον αφράτο κορμό με καρούλια σοκολάτας και κόκκινα φρούτα.