Κότα πιλάφι

Υγιεινό πιλάφι με κοτόπουλο, αρωματικό και νόστιμο, ιδανικό για καθημερινά γεύματα

Εύκολη
2:20

8 μερίδες

5 λεπτά

2 ώρες και 15 λεπτά

πιλαφι με κοτοπουλο

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΛΑΦΙ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Κατσαρόλα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΛΑΦΙ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

Εκτέλεση

  1. Σε μια βαθιά κατσαρόλα βράζουμε την κότα μαζί με καρότο, κρεμμύδι και σέλινο για 1 ώρα και 45 λεπτά έως 2 ώρες(αφαιρούμε τον αφρό όποτε χρειάζεται), μέχρι να μαλακώσει καλά.
  2. Προς το τέλος, προσθέτουμε αλάτι.
  3. Όταν βράσει η κότα τη βγάζουμε σε μεγάλη πιατέλα μαζί με τα λαχανικά.
  4. Μετράμε τον ζωμό: θέλουμε περίπου 8 ποτήρια. Αν είναι λιγότερος, συμπληρώνουμε με νερό.
  5. Μόλις ο ζωμός πάρει βράση, προσθέτουμε το ρύζι και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
  6. Τρίβουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και προσθέτουμε χυμό λεμονιού.
  7. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε ζεστό.
Απόρρητο