Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΛΑΦΙ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΛΑΦΙ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
Εκτέλεση
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα βράζουμε την κότα μαζί με καρότο, κρεμμύδι και σέλινο για 1 ώρα και 45 λεπτά έως 2 ώρες(αφαιρούμε τον αφρό όποτε χρειάζεται), μέχρι να μαλακώσει καλά.
- Προς το τέλος, προσθέτουμε αλάτι.
- Όταν βράσει η κότα τη βγάζουμε σε μεγάλη πιατέλα μαζί με τα λαχανικά.
- Μετράμε τον ζωμό: θέλουμε περίπου 8 ποτήρια. Αν είναι λιγότερος, συμπληρώνουμε με νερό.
- Μόλις ο ζωμός πάρει βράση, προσθέτουμε το ρύζι και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
- Τρίβουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και προσθέτουμε χυμό λεμονιού.
- Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε ζεστό.









