Εκτέλεση
Στεγνώνουμε καλά τις μερίδες κοτόπουλου σε απορροφητικό χαρτί και το αφήνουμε για λίγη ώρα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε φαρδιά κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ροδίζουμε λίγα λίγα τα κομμάτια κοτόπουλο γύρω γύρω.
Προσθέτουμε το καρότο, το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά.
Ρίχνουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε ελαφρά στην βάση της κατσαρόλας για να βγάλει τα αρώματά του.
Τέλος ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και την ζάχαρη.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το κοτόπουλο και σιγοβράζουμε για 20’ λεπτά να μισομαλακώσει.
Εάν οι ντομάτες δεν έχουν πολλά υγρά, προσθέτουμε ελάχιστο νερό για να βράσει το κοτόπουλο.
Καθαρίζουμε τα φασολάκια, εάν έχουν ίνες τις αφαιρούμε και αν είναι μακριά τα κόβουμε στη μέση. Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε κατεψυγμένα φασολάκια.
Αφού βράσει το κοτόπουλο για 20΄, τότε προσθέτουμε τα φασολάκια και προαιρετικά τον αρακά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε το βράσιμο για 40’ λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα φασολάκια χωρίς να λιώσουν. Μαγειρεύουμε το φαγητό μέχρι να μελώσει η σάλτσα του.
Προς το τέλος προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό φαγητό μας.
Αυτή είναι από τις συνταγές με απλά υλικά του καλοκαιριού και όχι μόνο.
Απολαύστε το, με σπιτικό φρεσκοψημένο ψωμί και θα απογειωθεί το αποτέλεσμα να είστε σίγουροι!
Μυστικά
Σιγανό μαγείρεμα και ελάχιστα υγρά είναι το μυστικό γι’ αυτή την πεντανόστιμη συνταγή κοτόπουλο με φασολάκια κοκκινιστά.
Νερό βάζουμε ελάχιστο και μόνο αν είναι απαραίτητο. Είναι σημαντικό να μαγειρευτούν τα υλικά κοτόπουλο και φασολάκια μέσα στα υγρά των υλικών και όχι σε νερό. Έτσι η νοστιμιά του φαγητού δεν έχει προηγούμενο.