Για το κοτόπουλο με φασολάκια
Στο ελαιόλαδο που έχουμε ρίξει σε μία φαρδιά κατσαρόλα, ροδίζουμε το κοτόπουλο γύρω γύρω.
Προσθέτουμε το καρότο, το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε ελαφρά στην βάση της κατσαρόλας για να βγάλει τα αρώματά του.
Τέλος ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και την ζάχαρη.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το κοτόπουλο και σιγοβράζουμε για 45-50 λεπτά να μαλακώσει.
Εάν οι ντομάτες δεν έχουν πολλά υγρά, προσθέτουμε ελάχιστο νερό για να βράσει το κοτόπουλο.
Καθαρίζουμε τα φασολάκια, εάν έχουν ίνες τις αφαιρούμε και αν είναι μακριά τα κόβουμε στη μέση.
Αφού βράσει η κότα μας για 50 λεπτά και είναι μισοέτοιμο, τότε προσθέτουμε τα φασολάκια και τον αρακά για τη συνταγή μας.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε το βράσιμο για 30 λεπτά ακόμα για τη συνταγή μας.
Προς το τέλος προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό φαγητό μας.
Αυτή είναι από τις συνταγές με απλά υλικά του καλοκαιριού και όχι μόνο.
Απολαύστε το κοτόπουλο με φασολάκια με σπιτικό φρεσκοψημένο ψωμί και θα απογειωθεί το αποτέλεσμα να είστε σίγουροι!