Κοτόπουλο παπρικάζ με πιπεριές και γιαούρτι

Φανταστικό κοτόπουλο με πιπεριές και ρύζι. Γιαούρτι σε σάλτσα ντομάτας για φανταστικό δέσιμο & νοστιμιά!

Εύκολη
0:50

2

10 λεπτά

40 λεπτά

κοτοπουλο με πιπεριεσ - κοτοπουλο παπρικαζ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΑΠΡΙΚΑΖ

Εξοπλισμός

Τηγάνι

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΑΠΡΙΚΑΖ

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ροδίζουμε το κρέας για 4΄- 5΄, να αλλάξει χρώμα.
  2. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές.
  3. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα, για το κοτόπουλο με πιπεριές και γιαούρτι, και αφήνουμε τα λαχανικά να μαραθούν για 4΄-5΄.
  4. Προσθέτουμε το θυμάρι.
  5. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 2΄ και να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  6. Ρίχνουμε τις ντομάτες και στη συνέχεια αλάτι και πιπέρι.
  7. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο, για περίπου 15’.
  8. Αφού βράσει το φαγητό, το αποσύρουμε από τη φωτιά.
  9. Προσθέτουμε το γιαούρτι και το μαϊντανό και ανακατεύουμε.
  10. Σερβίρουμε ρύζι στα πιάτα και από πάνω τοποθετούμε το κοτόπουλο παπρικάζ με τη σάλτσα του.

Tips

  • Αν το φτιάξετε με κομμάτια κοτόπουλου τότε προσαρμόζουμε το χρόνο βρασμού ανάλογα με το μέγεθος των μερίδων.

κοτοπουλο με πιπεριεσ - κοτοπουλο παπρικαζ

Απόρρητο