Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΚΟΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΚΟΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε τα λαχανικά και ψιλοκόβουμε το πράσο και το καρότο.
- Κόβουμε σε καρέ την σελινόριζα και τη γλυκοπατάτα.
- Ζεσταίνουμε σε μεσαία κατσαρόλα το ελαιόλαδο.
- Σοτάρουμε το πράσο, την σελινόριζα και το καρότο για 3′, σε μέτρια φωτιά και στη συνέχεια προσθέτουμε τη γλυκοπατάτα.
- Προσθέτουμε τον πελτέ και σοτάρουμε για 1′ τρίβοντας την κατσαρόλα.
- Ρίχνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου ολόκληρα.
- Προσθέτουμε 1-1/2 λίτρο νερό ή ζωμό.
- Βράζουμε τη σούπα για 20′ σε μέτρια φωτιά.
- Αφαιρούμε το κοτόπουλο σε πιατέλα.
- Το ψιλοκόβουμε ή το μαδάμε με τα δάχτυλα σε ίνες και το κρατάμε στην άκρη ζεστό.
- Προσθέτουμε το πιπέρι, το αλάτι, την πάπρικα και τον ξερό δυόσμο.
- Τέλος προσθέτουμε τον τραχανά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
- Ξαναρίχνουμε το κοτόπουλο στην σούπα και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.
- Σερβίρουμε καυτή την κοκκινιστή κοτόσουπα με λαχανικά σε βαθιά μπολ.
- Γαρνίρουμε με λίγο φρέσκο δυόσμο, λεμόνι και μια κουταλιά γιαούρτι..