Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα λαχανικά και ψιλοκόβουμε το πράσο και το καρότο.
Κόβουμε σε καρέ την σελινόριζα και τη γλυκοπατάτα.
Ζεσταίνουμε σε μεσαία κατσαρόλα το ελαιόλαδο.
Σοτάρουμε το πράσο, την σελινόριζα και το καρότο για 3′, σε μέτρια φωτιά και στη συνέχεια προσθέτουμε τη γλυκοπατάτα.
Προσθέτουμε τον πελτέ και σοτάρουμε για 1′ τρίβοντας την κατσαρόλα.
Ρίχνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου ολόκληρα.
Προσθέτουμε 1-1/2 λίτρο νερό ή ζωμό.
Βράζουμε τη σούπα για 20′ σε μέτρια φωτιά.
Αφαιρούμε το κοτόπουλο σε πιατέλα.
Το ψιλοκόβουμε ή το μαδάμε με τα δάχτυλα σε ίνες και το κρατάμε στην άκρη ζεστό.
Προσθέτουμε το πιπέρι, το αλάτι, την πάπρικα και τον ξερό δυόσμο.
Τέλος προσθέτουμε τον τραχανά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
Ξαναρίχνουμε το κοτόπουλο στην σούπα και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.
Σερβίρουμε καυτή την κοκκινιστή κοτόσουπα με λαχανικά σε βαθιά μπολ.
Γαρνίρουμε με λίγο φρέσκο δυόσμο, λεμόνι και μια κουταλιά γιαούρτι..