Εκτελεση
Καθαρίζουμε τα λαχανικά.
Ψιλοκόβουμε το πράσο και το καρότο.
Κόβουμε σε καρέ την σελινόριζα και τη γλυκοπατάτα.
Ζεσταίνουμε σε μεσαία κατσαρόλα το ελαιόλαδο.
Σοτάρουμε το πράσο, την σελινόριζα και το καρότο για 3′, σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε τη γλυκοπατάτα.
Προσθέτουμε τον πελτέ και σοτάρουμε για 1′ τρίβοντας την κατσαρόλα.
Προσθέτουμε τα φιλέτα κοτόπουλου ολόκληρα.
Προσθέτουμε 1-1/2 λίτρο νερό ή ζωμό.
Βράζουμε τη σούπα για 20′ σε μέτρια φωτιά.
Αφαιρούμε το κοτόπουλο σε πιατέλα.
Το ψιλοκόβουμε ή το μαδάμε με τα δάχτυλα σε ίνες.
Το κρατάμε στην άκρη ζεστό.
Προσθέτουμε το πιπέρι, το αλάτι, την πάπρικα και τον ξερό δυόσμο.
Προσθέτουμε τον τραχανά.
Σιγοβράζουμε για 10′.
Τέλος, ξαναρίχνουμε το κοτόπουλο στην σούπα και σιγοβράζουμε για 5.
Για το σερβίρισμα
Σερβίρουμε καυτή την κοκκινιστή κοτόσουπα με λαχανικά σε βαθιά μπολ.
Γαρνίρουμε με λίγο φρέσκο δυόσμο και λεμόνι.
Σερβίρουμε με μια κουταλιά γιαούρτι.