• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
3
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 πράσο
  • 1 καρότο
  • 1/2 σελινόριζα
  • 1 γλυκοπατάτα κόκκινη
  • 1 κ.σ. γεμάτη πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.γ. δυόσμο αποξηραμένο
  • 2 κλων. μαϊντανό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
  • 1 φλ. τραχανά ή κριθαράκι ή άλλο μικρό ζυμαρικό

Για το σερβίρισμα

  • Δυόσμο φρέσκο
  • Λεμόνι
  • Γιαούρτι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτελεση

    Καθαρίζουμε τα λαχανικά.

    Ψιλοκόβουμε το πράσο και το καρότο.

    Κόβουμε σε καρέ την σελινόριζα και τη γλυκοπατάτα.

    Ζεσταίνουμε σε μεσαία κατσαρόλα το ελαιόλαδο.

    Σοτάρουμε το πράσο, την σελινόριζα και το καρότο για 3′, σε μέτρια φωτιά.

    Προσθέτουμε τη γλυκοπατάτα.

    Προσθέτουμε τον πελτέ και σοτάρουμε για 1′ τρίβοντας την κατσαρόλα.

    Προσθέτουμε τα φιλέτα κοτόπουλου ολόκληρα.

    Προσθέτουμε 1-1/2 λίτρο νερό ή ζωμό.

    Βράζουμε τη σούπα για 20′ σε μέτρια φωτιά.

    Αφαιρούμε το κοτόπουλο σε πιατέλα.

    Το ψιλοκόβουμε ή το μαδάμε με τα δάχτυλα σε ίνες.

    Το κρατάμε στην άκρη ζεστό.

    Προσθέτουμε το πιπέρι, το αλάτι, την πάπρικα και τον ξερό δυόσμο.

    Προσθέτουμε τον τραχανά.

    Σιγοβράζουμε για 10′.

    Τέλος, ξαναρίχνουμε το κοτόπουλο στην σούπα και σιγοβράζουμε για 5.

    Για το σερβίρισμα

    Σερβίρουμε καυτή την κοκκινιστή κοτόσουπα με λαχανικά σε βαθιά μπολ.

    Γαρνίρουμε με λίγο φρέσκο δυόσμο και λεμόνι.

    Σερβίρουμε με μια κουταλιά γιαούρτι.

     

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται