Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΟΣΟΜΠΟΥΚΟ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ
Εξοπλισμός
Γάστρα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΟΣΟΜΠΟΥΚΟ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι στο μοσχάρι και το ταμπονάρουμε με αλεύρι.
- Θα χρησιμοποιήσουμε ταψί ή γάστρα που να μπαίνει στο μάτι της κουζίνας.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε πολύ καλά το κρέας.
- Ψιλοκόβουμε κρεμμύδι, σέλερι, καρότο, πράσο και τα προσθέτουμε.
- Τα αφήνουμε να μαραθούν και σβήνουμε με κρασί.
- Αφήνουμε να εξατμιστεί το κρασί κατά το ήμισυ, προσθέτουμε τα πομοντόρια, το θυμάρι, το δαφνόφυλλο, τον ζωμό και αφήνουμε να πάρει βράση.
- Σκεπάζουμε καλά τη γάστρα με λαδόκολλα, αλουμινόχαρτο και το καπάκι και ψήνουμε στους 180°C στον αέρα για 2 ώρες περίπου ώσπου να μαλακώσει καλά το κρέας.
- Βγάζουμε το κρέας σε πιατέλα και βάζουμε το σκεύος με την σάλτσα στην φωτιά, σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να πυκνώσει.
- Ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι.
- Αν θέλουμε, σουρώνουμε την σάλτσα ή την αλέθουμε σε λεπτή σίτα.
- Σερβίρουμε το οσομπούκο με πατάτες.