• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 40 λεπτά
118
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ. πετιμέζι
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. σόδα μαγειρικής
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. γαρίφαλο
  • 1/3 φλ. ούζο
  • Όσο πάρει αλεύρι κοσκινισμένο (περίπου1 κιλό)
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Σε μία μεγάλο μπολ ενώνουμε το πετιμέζι, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρίφαλο και διαλύουμε τη σόδα στο ούζο.

    Τα προσθέτουμε στα υγρά υλικά.

    Ανακατεύουμε με σύρμα να ενωθούν και λίγο λίγο ρίχνουμε το αλεύρι ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.

    Πλάθουμε τα κουλουράκια σε ό,τι σχήμα μας αρέσει και τα τα αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.

    Ψήνουμε σε φούρνο με αντιστάσεις στους 170°C για 40 λεπτά, ώσπου να ροδίσουν.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Μυστικά για: Αλμυρες συνταγες με γαλα και οχι μονο-
    Πάρος
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται