Εκτέλεση
Σε μία μεγάλο μπολ ενώνουμε το πετιμέζι, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρίφαλο και διαλύουμε τη σόδα στο ούζο.
Τα προσθέτουμε στα υγρά υλικά.
Ανακατεύουμε με σύρμα να ενωθούν και λίγο λίγο ρίχνουμε το αλεύρι ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Πλάθουμε τα κουλουράκια σε ό,τι σχήμα μας αρέσει και τα τα αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε φούρνο με αντιστάσεις στους 170°C για 40 λεπτά, ώσπου να ροδίσουν.