"
  • προετοιμασία 30 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • Για την προετοιμασία
  • 1 κοτόπουλο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 1 κομμάτι πράσο
  • λίγα κλωνάρια μαϊντανό
  • 2 δαφνόφυλλα
  • πιπέρι σε κόκκους
  • Για την κουλουρία
  • το βρασμένο κοτόπουλο (ξεκοκαλισμένο)
  • 5-6 φλ. ζωμό κότας
  • 500 γραμ. παραδοσιακή κουλουρία (Ζυμαρικό Ρόδου)
  • 2 κ.σ βούτυρο Ροδίτικο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Για την ξεροχύμιση
  • 1 κ.σ βούτυρο Ρόδου
  • 1/2 φλ. κεφαλοτύρι

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Κουλουρία Ρόδου με κοτόπουλο

    Για την κουλουρία Ρόδου με κοτόπουλο, βράζουμε το κοτόπουλο με τα λαχανικά ολόκληρα μέχρι να μαλακώσει. Κρατάμε το ζωμό και ξεκοκαλίζουμε το κοτόπουλο.

    Σε μια φαρδιά κατσαρόλα και  σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το βούτυρο να λιώσει. Ρίχνουμε το κρεμμύδι κι ανακατεύοντας αφήνουμε να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε την Κουλουρία (ζυμαρικό).

    Ανακατεύουμε να ψηθεί το ζυμαρικό για 2-3′. Σιγά σιγά και σταδιακά με κουτάλα προσθέτουμε το ζωμό κότας ανακατεύοντας τα υλικά.

    Η κουλουρία αρχίζει να χυλώνει και δημιουργείται μια ρευστή κρέμα μέσα στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε και το ψιλοκομμένο βρασμένο κοτόπουλο. Αλατοπιπερώνουμε.

    Τέλος, για να σερβίρουμε την Κουλουρία, ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το βούτυρο να λιώσει. Προσθέτουμε το κεφαλοτύρι και σε μέτρια φωτιά αφήνουμε για 1-2΄να λιώσει το τυρί. Ρίχνουμε την ξεροχύμιση μέσα στην κουλούρια. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως σε βαθιά πιάτα.

    κουλουρία ροδου με κοτοπουλο ροδος παραδοσιακη συνταγη αργυρω οι μαμαδες του αιγαιου

    Τη μοναδική αυτή παραδοσιακή συνταγή του Αιγαίου, μοιράστηκε μαζί μας ο Chef Ευριπίδης Γκόγκος, μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσων και Κυκλαδων και τον ευχαριστούμε πολύ.

    Μυστικά για την κουλουρία

    -Κουλουρία Ρόδου θα βρείτε σε πολλές παραλλαγές. Άλλοτε πιο απλή κι άλλοτε πιο συνθέτη.

    -Αυτή η παραδοσιακή Ροδίτικη συνταγή του γάμου, είναι πολύ πλούσια σε γεύση και πάρα πολύ νόστιμη. Η διαδικασία με την ξεροχύμιση την κάνει ανεπανάληπτη.

    -Μπορείτε αντί για κοτόπουλο να βάλετε κατσίκι ή μοσχάρι.

    -Παραδοσιακά γίνεται με κατσίκι και σερβίρεται σε όλους τους γάμους στην Ρόδο. Δείτε την παραδοσιακή εκδοχή εδώ.

    -Η κουλουρία είναι ένα παραδοσιακό ζυμαρικό από τον Αρχάγγελο Ρόδου. Γίνεται με αλεύρι ολικής και είναι ζυμαρικό χωρίς αυγά.

    Δείτε όλες τις συνταγές που προβλήθηκαν στην εκπομπή «Οι Μαμάδες του Αιγαίου» εδώ. Και αν θέλετε περισσότερες νόστιμες παραδοσιακές συνταγές από τη Ρόδο θα τις βρείτε εδώ.

    Μετά την κουλουρία Ρόδου με κοτόπουλο, ρίξτε μια ματιά και στην παρακάτω παραδοσιακή συνταγή

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×