Κουραμπιέδες χωρίς αμύγδαλα

Αϊβαλιώτικοι κουραμπιέδες, γρήγοροι και παραδοσιακοί με βούτυρο γάλακτος! Να είστε σίγουροι ότι θα γίνουν ανάρπαστοι!

Εύκολη
0:40

100 - τεμ.

15 λεπτά

25 λεπτά

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ

Εξοπλισμός

Κόσκινο

Ταψί

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε το βούτυρο γάλακτος στο κάδο του μίξερ για πολλή ώρα μέχρι να ασπρίσει.
  2. Προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα για 7 με 8 λεπτά.
  3. Ρίχνουμε έναν έναν τους κρόκους μέσα στο κάδο του μίξερ.
  4. Προσθέτουμε το κονιάκ.
  5. Με ένα κόσκινο, κοσκινίζουμε το αλεύρι και λίγο λίγο το προσθέτουμε μέσα στο κάδο του μίξερ.
  6. Η ζύμη πρέπει να είναι αφράτενια και μαλακή.
  7. Πλάθουμε σε ό,τι σχήμα θέλουμε.
  8. Τους αραδιάζουμε σε ταψί.
  9. Τους ψήνουμε για 25 λεπτά περίπου στους 180°C στην μεσαία σχάρα του φούρνου μας.
  10. Όπως τους βγάζουμε από το φούρνο καυτούς με απαλές κινήσεις γιατί  σπάνε.
  11. Αχνίζουμε ζεστούς με την ζάχαρη άχνη, για να κολλήσει πάνω τους.
  12. Και είναι έτοιμοι για να τους μοιραστείτε με τους αγαπημένους σας.
Απόρρητο