Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙ
- Χοντροκόβουμε πρώτα την καρυδόψιχα.
- Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Μέσα στα ασπράδια ρίχνουμε 1 πρέζα αλάτι και τα χτυπάμε για 1 λεπτό περίπου έως ότου σχηματιστούν κορυφές που να στέκονται.
- Χτυπάμε πολύ καλά στο μίξερ τους κρόκους με την άχνη για 5 με 6 λεπτά περίπου να ασπρίσουν καλά.
- Προσθέτουμε το ανθόνερο, χτυπάμε για 1 με 2 λεπτά και εναλλάξ ρίχνουμε καρύδι, σιμιγδάλι.
- Τέλος ρίχνουμε 2-3 κουταλιές μαρέγκα και με κοφτές κινήσεις με κουτάλι αραιώνουμε το μίγμα.
- Ρίχνουμε και την υπόλοιπη μαρέγκα και απαλά διπλώνουμε το μίγμα.
- Σκεπάζουμε την αραιή ζύμη και την αφήνουμε για 35 με 40 λεπτά να τραβήξει την υγρασία της και να σφίξει ελαφρά ώστε να πλάθεται.
- Βουτάμε τα χέρια στο λιωμένο βούτυρο και πλάθουμε (μέγεθος καρυδιού) σε σχήμα μισοφέγγαρου.
- Τους αραδιάζουμε σε λαμαρίνες με λαδόκολλα. Τους ψήνουμε για 25 με 30 λεπτά στους 170°C στον αέρα να ροδίσουν.
- Τους αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
- Με πινέλο τους αλείφουμε με ανθόνερο και τους βουτάμε σε κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη.
- Αν θέλετε να μάθετε ακόμα περισσότερα για τους κουραμπιέδες δείτε την ιστορία του.
ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΑΝ ΟΙ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ, ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ