"
  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 3 αυγά
  • 200 γραμ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 200 γραμ. άχνη ζάχαρη
  • ½ φλ. ανθόνερο
  • 500 γραμ. καρυδόψιχα
  • 2 κ.σ. βούτυρο γάλακτος
  • 500 γραμ. άχνη ζάχαρη έξτρα
  • ½ φλ. ανθόνερο έξτρα

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Κουραμπιέδες με καρύδι

    Κουραμπιέδες με καρύδια

    Μπορεί να είμαστε μαθημένοι τα Χριστούγεννα τον κουραμπιέ να τον απολαμβάνουμε με το αμύγδαλο, αλλά και αυτή η συνταγή για κουραμπιέδες με καρύδια είναι πολύ ιδιαίτερη. Αξίζει πραγματικά να τη δοκιμάσετε και αν είστε ανοιχτόμυαλοι και δεν περιμένετε να δοκιμασετε έναν κλασικό κουραμπιέ θα ξετρελαθείτε! Οι κουραμπιέδες με καρύδια είναι κουραμπιέδες χωρίς αλεύρι αλλά με σιμιγδάλι. Διαφορετική υφή από τον κλασικό κουραμπιέ, γεμάτη όμως γεύση και μεθυστικά αρώματα και γι’ αυτούς τους βουτυρένιους κουραμπιέδες. Μπορεί να αγαπάμε την παράδοση αλλά μερικές φορές αξίζει να δοκιμάζουμε και το διαφορετικό. Γι’ αυτό φέτος πάμε να φτιάξουμε και αυτούς τους κουραμπιέδες με καρύδια γιατί είναι πραγματικά μοναδικά γιορτινοί και απολαυστικοί. Αυτοί οι κουραμπιέδες με καρύδια από την Αργυρώ είναι το κάτι άλλο! Πρέπει να τους δοκιμάστε οπωσδήποτε γιατί είναι φανταστικοί και διαφορετικοί.

    Για το μίγμα για τους κουραμπιέδες με καρύδια

    • Χοντροκόβουμε πρώτα την καρυδόψιχα.
    • Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Μέσα στα ασπράδια ρίχνουμε 1 πρέζα αλάτι και τα χτυπάμε για 1 λεπτό περίπου έως ότου σχηματιστούν κορυφές που να στέκονται.
    • Χτυπάμε πολύ καλά στο μίξερ τους κρόκους με την άχνη για 5 με 6 λεπτά περίπου να ασπρίσουν καλά.
    • Προσθέτουμε το ανθόνερο, χτυπάμε για 1 με 2 λεπτά και εναλλάξ ρίχνουμε καρύδι, σιμιγδάλι.
    • Τέλος ρίχνουμε 2-3 κουταλιές μαρέγκα και με κοφτές κινήσεις με κουτάλι αραιώνουμε το μίγμα.
    • Ρίχνουμε και την υπόλοιπη μαρέγκα και απαλά διπλώνουμε το μίγμα.
    • Σκεπάζουμε την αραιή ζύμη και την αφήνουμε για 35 με 40 λεπτά να τραβήξει την υγρασία της και να σφίξει ελαφρά ώστε να πλάθεται.
    • Βουτάμε τα χέρια στο λιωμένο βούτυρο και πλάθουμε (μέγεθος καρυδιού) καρυδοκουραμπιέδες σε σχήμα μισοφέγγαρου.
    • Τους αραδιάζουμε σε λαμαρίνες με λαδόκολλα. Τους ψήνουμε για 25 με 30 λεπτά στους 170°C στον αέρα να ροδίσουν.
    • Τους αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
    • Με πινέλο τους αλείφουμε με ανθόνερο και τους βουτάμε σε κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη.

    Αν θέλετε να μάθετε ακόμα περισσότερα για τους κουραμπιέδες δείτε την ιστορία του.

     

    Δείτε περισσότερες συνταγές για μαγικά Χριστουγεννιάτικα γλυκά εδώ!

     

    Αν σας άρεσαν οι κουραμπιέδες με καρύδια, δείτε και την παρακάτω ενδιαφέρουσα Χριστουγεννιάτικη συνταγή

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×