Πανσετάκια με γλυκοκαυτερή σάλτσα μουστάρδας και λεμονιού

Αν αγαπάτε τους χορταστικούς μεζέδες με έντονη γεύση, αυτά τα πανσετάκια θα γίνουν από τα αγαπημένα σας. Mε σάλτσα από μουστάρδα, λεμόνι, μέλι και αρωματικά, αποτελούν μια εύκολη συνταγή που συνοδεύει ιδανικά το κρασί ή την μπίρα.

Εύκολη
0:15

2

5 λεπτά

10 λεπτά

πανσετάκια

Υλικά

Εξοπλισμός

Τηγάνι

Τηγάνι

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Επιλέγουμε μικρά και λεπτά πανσετάκια και τα στεγνώνουμε πολύ καλά.
  2. Τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε να καρυκευτούν από όλες τις πλευρές.
  3. Ζεσταίνουμε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ροδίζουμε τις πανσέτες για 2 λεπτά από κάθε πλευρά να κάνουν
    κρούστα.
  4. Προσθέτουμε το σκόρδο, την πιπεριά, τη ρίγανη και σοτάρουμε για 1/2 λεπτό να βγάλουν τα αρώματά τους.
  5. Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε τη μουστάρδα ανακατεύοντας να διαλυθεί.
  6. Τέλος, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το μέλι και ανακατεύουμε τη σάλτσα.
  7. Χαμηλώνουμε τελείως την ένταση της εστίας και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
  8. Σερβίρουμε τα πανσετάκια όσο είναι ακόμη ζεστά, τα περιχύνουμε με τη γλυκοκαυτερή σάλτσα τους και τα συνοδεύουμε με την καυτερή πιπεριά.
Απόρρητο