Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΕΠΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΚΟΛΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Ταψί
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΕΠΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΚΟΛΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΕΠΕΣ
- Φτιάχνουμε τις κρέπες σύμφωνα με την ️βασική συνταγή για κρέπες ️και φτιάχνουμε μιάμιση δόση.
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά κει σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι για 3′.
- Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε για 1΄.
- Ρίχνουμε το καλά στραγγισμένο και χοντροκομμένο σπανάκι και δυναμώνουμε τη φωτιά.
- Σε δυνατή φωτιά ανακατεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να πέσει ο όγκος του σπανακιού.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Μετά από 2-3´σε δυνατή φωτιά το σπανάκι αρχίζει να στεγνώνει.
- Το αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε μέσα τον άνηθο.
- Ανακατεύουμε και ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι.
- Προσθέτουμε το ανθότυρο σε τρίμματα και την φέτα και ανακατεύουμε να γίνει σαν κρέμα η γέμιση.
- Αφήνουμε τη γέμιση στην άκρη να κρυώσει.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΚΟΛΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
- Βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα το γάλα, το κορν φλάουρ, το βούτυρο λίγο αλάτι και το μοσχοκάρυδο.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα, να διαλυθεί το κορν φλάουρ τελείως και βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
- Ανακατεύουμε πότε πότε γιατί πιάνει το κορν φλάουρ στη βάση της κατσαρόλας.
- Αφήνουμε να πάρει βράση.
- Μόλις πάρει βράση αποσύρουμε από την φωτιά.
- Αφήνουμε να σταθεί για 5’ η κρέμα.
- Με γρήγορες κινήσεις ανακατεύοντας με το σύρμα προσθέτουμε το αυγό και το τυρί.
- Ρίχνουμε 3 κουταλιές μπεσαμελ στην γέμιση με το σπανάκι κι ανακατεύουμε.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ºC στον αέρα και γεμίζουμε τις κρέπες με την γέμιση.
ΣΤΟ ΤΑΨΙ
- Βουτυρώνουμε ένα μικρό αντικολλητικό μακρόστενο ταψί 30χ20 εκατ .
- Ρίχνουμε 1 κουτάλα μπεσαμέλ στο ταψί και την απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια.
- Πιάνουμε μια κρέπα και βάζουμε μέσα 3 κ.σ. γέμιση
- Τυλίγουμε την κρέπα σε ρολό και την ακουμπάμε με την ένωση προς τα κάτω στο ταψί.
- Όμοια τις γεμίζουμε όλες και τις βάζουμε κοντά κοντά στο ταψί.
- Αν περισσέψει λίγη γέμιση η υγρά από την γέμιση περιχύνουμε τις κρέπες.
- Αδειάζουμε την υπόλοιπη ζεστή μπεσαμέλ σε όλη την επιφάνεια.
- Σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο, κλείνοντας και σφραγίζοντας καλά το ταψί γύρω γύρω.
- Ψήνουμε για 20’ λεπτά στην μεσαία σχάρα σε καλά προθερμασμένο φούρνο.
- Ξεσκεπάζουμε το ταψί, κι αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο τυρί. Αφήνουμε να ροδίσει η επιφάνεια για 10 λεπτά περίπου.
- Αφήνουμε τις κρέπες με σπανάκι, να σταθούν για 10 λεπτά στον πάγκο και τις σερβίρουμε ζεστές με την κρεμένια σάλτσα τους να τρέχει στο πιάτο.
ΜΥΣΤΙΚΑ
- Για τις αλμυρές κρέπες υπάρχει ένα μυστικό που κάνει την διαφορά. Πρέπει να βγουν ζουμερές διαφορετικά στεγνώνουν πολύ κι όταν κρυώσουν λίγο έχουν υφή σαν πλαστικό.
- Γι’ αυτό λοιπόν πρέπει να υπάρχει και αρκετή υγρασία στη γέμιση αλλά και η μπεσαμέλ πρέπει να είναι αραιή.
Tips
- Γενικά όταν φτιάχνουμε κρέπες αλμυρές στο φούρνο ξεκινάμε με τη γέμιση ώστε να κρυώσει και να γεμίσουμε τις κρέπες με σπανάκι.