Κριθαράκι με καραβίδες και ταχίνι

Καραβίδες με κριθαράκι και ταχίνι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Ως νησιώτισσα λατρεύω τα ψάρια και τα θαλασσινά. Οι καραβίδες δε είναι από τα αγαπημένα µου. Σε αυτό το κριθαρότο η νοστιμιά τους δεν περιγράφεται! Ένα νηστίσιμο και πολύ ελαφρύ φαγητό!

Εύκολη
0:30

4

5 λεπτά

25 λεπτά

Καραβίδες με κριθαράκι και ταχίνι

Υλικά

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε πρώτα σε πλασωτέ κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά και το σκόρδο για λίγα λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
  2. Προσθέτουμε τις καραβίδες, ανακατεύουμε για 1΄-2΄, να αλλάξουν χρώμα.
  3. Τις βγάζουμε σε πιατέλα.
  4. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κριθαράκι και ανακατεύουμε, να λαδωθεί καλά.
  5. Συμπληρώνουμε 10 φλ. νερό, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 15΄, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  6. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, καθώς και τις καραβίδες προς το τέλος του βρασμού για να φτιάξουμε τις καραβίδες με κριθαράκι.
  7. Σε ένα μικρό μπολ αραιώνουμε το ταχίνι µε τον χυμό λεμονιού και 3 κ.σ. νερό.
  8. Παίρνουμε λίγο ζωμό από το φαγητό το χτυπάμε µε το ταχίνι (όπως κάνουμε το αυγολέμονο).
  9. Αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά και περιμένουμε λίγα λεπτά.
  10. Περιχύνουμε µε το ταχίνι και σερβίρουμε.
  11. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε µε ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Μάθετε από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου το σωστό καθάρισμα και σωστή συντήρηση των θαλασσινών.

 

Απόρρητο