Υλικά
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε πρώτα σε πλασωτέ κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά και το σκόρδο για λίγα λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
- Προσθέτουμε τις καραβίδες, ανακατεύουμε για 1΄-2΄, να αλλάξουν χρώμα.
- Τις βγάζουμε σε πιατέλα.
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κριθαράκι και ανακατεύουμε, να λαδωθεί καλά.
- Συμπληρώνουμε 10 φλ. νερό, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 15΄, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, καθώς και τις καραβίδες προς το τέλος του βρασμού για να φτιάξουμε τις καραβίδες με κριθαράκι.
- Σε ένα μικρό μπολ αραιώνουμε το ταχίνι µε τον χυμό λεμονιού και 3 κ.σ. νερό.
- Παίρνουμε λίγο ζωμό από το φαγητό το χτυπάμε µε το ταχίνι (όπως κάνουμε το αυγολέμονο).
- Αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά και περιμένουμε λίγα λεπτά.
- Περιχύνουμε µε το ταχίνι και σερβίρουμε.
- Αν θέλουμε πασπαλίζουμε µε ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Μάθετε από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου το σωστό καθάρισμα και σωστή συντήρηση των θαλασσινών.