Εκτέλεση
Για το λαχανόρυζο με καρότο, πράσο και λουκάνικο, ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και προσθέτουμε το πράσο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το καρότο και το σέλερι. Τα ανακατεύουμε να μαραθούν.
Προσθέτουμε τα λουκάνικα. Σοτάρουμε για 3΄-4΄. Τέλος προσθέτουμε το λάχανο και τα ντοματάκια. Συμπληρώνουμε 2 φλιτζάνια νερό και βράζουμε για 10΄.
Προσθέτουμε το ρύζι και αλατοπιπερώνουμε. Σιγοβράζουμε για 20΄. Ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και στύβουμε το λεμόνι. Σερβίρουμε αμέσως.