Πεντανόστιμο λαχανόρυζο με λουκάνικο, ένα εύκολο, γρήγορο και οικονομικό φαγητό για όλη την οικογένεια! Φτιάξτε το στην πρώτη...

Πεντανόστιμο λαχανόρυζο με λουκάνικο, ένα εύκολο, γρήγορο και οικονομικό φαγητό για όλη την οικογένεια! Φτιάξτε το στην πρώτη ευκαιρία.

  • μαγείρεμα 15 λεπτά
119

Για το λαχανόρυζο με λουκάνικο

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 800 γρ. λάχανο κομμένο σε χοντρά κομμάτια
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 καρότα ψιλοκομμένα
  • 2 κλων. σέλερι
  • 2 χωριάτικα λουκάνικα χωρίς το περίβλημα (κομμένα σε φέτες)
  • 1 φλ. ρύζι γλασέ ή καρολίνα
  • 400 γρ. ντοματάκια κονκασέ
  • 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 λεμόνι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το λαχανόρυζο

    Ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και προσθέτουμε το πράσο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το καρότο και το σέλερι.

    Τα ανακατεύουμε να μαραθούν.

    Προσθέτουμε τα λουκάνικα.

    Σοτάρουμε για 3 με 4 λεπτά.

    Τέλος προσθέτουμε το λάχανο και τα ντοματάκια.

    Συμπληρώνουμε 2 φλιτζάνια νερό και βράζουμε για 10 λεπτά.

    Προσθέτουμε το ρύζι και ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι.

    Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.

    Ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και στύβουμε το λεμόνι.

    Σερβίρουμε αμέσως.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση

    Προτεινόμενος εξοπλισμός

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται