Λαχανοσαλάτα

Υλικά

Για τη λαχανοσαλάτα

  • 1/2 kg λάχανο ψιλοκομμένο
  • 1/2 kg λάχανο κόκκινο
  • 1 ξινόμηλο τριμμένο με τη φλούδα
  • 1 ρόδι καθαρισμένο
  • 4 κ.σ. σταφίδα μαύρη
  • 1/2 φλ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
  • 6 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες

Για το ντρέσινγκ

  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. μπαλσάμικο
  • 1/2 πορτοκάλι (χυμός)
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ. μέλι

Για τη λαχανοσαλάτα

Ξεκινάμε τη λαχανοσαλάτα, βάζοντας σε ένα βαθύ μπολ τα δύο είδη λάχανου ψιλοκομμένα, το ξινόμηλο τριμμένο, τα σποράκια του ροδιού, τα κουκουνάρια, τις λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες και τη σταφίδα.

Ανακατεύουμε πολύ καλά.

Χτυπάμε σε μπλέντερ τα υλικά για τη σως και περιχύνουμε με αυτήν τη σαλάτα.

Ανακατεύουμε και σερβίρουμε, αφού έχουμε αλατίσει προσεκτικά (η λιαστή ντομάτα είναι τσιμπημένη στο αλάτι).

Αν σας άρεσε η λαχανοσαλάτα, ρίξτε μια ματιά και στην παρακάτω συνταγή:

https://www.argiro.gr/recipe/laxanosalata/