Λαζαράκια παραδοσιακά μια πασχαλινή συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Εύκολη συνταγή βήμα βήμα για να φτιάξετε παραδοσιακά πασχαλινά λαζαράκια ή...

Λαζαράκια παραδοσιακά μια πασχαλινή συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Εύκολη συνταγή βήμα βήμα για να φτιάξετε παραδοσιακά πασχαλινά λαζαράκια ή λαζάρια. Βάλτε τα παιδιά στο παιχνίδι και συνεχίστε το όμορφο αυτό έθιμο δεμένο με το Σάββατο του Λαζάρου!

Τα λαζαράκια είναι ένα έθιμο που κρατάει αιώνες. Μια εύκολη συνταγή για λαζαράκια παραδοσιακά.  Αν δεν έχετε χρόνο, γίνονται και με έτοιμη ζύμη για πίτσα.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
323

Υλικά

  • Μερίδες 6 τμχ

Για τα λαζαράκια

  • 500 γρ. αλεύρι σταρένιο
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. γλυκάνισο
  • 1/4 κ.γ. μαστίχα κοπανισμένη
  • 2 πρέζα/ες γαρίφαλο
  • 1 φλ. νερό

Για το τελείωμα

  • Λίγες σταφίδες
  • Λίγα γαρίφαλα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Αλείφουμε με ζαχαρόνερο για να γυαλίσουν

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο

    Για τα λαζαράκια

    Αν δεν έχετε χρόνο, τα λαζαράκια γίνονται και με έτοιμη ζύμη για πίτσα. Στο κάθε φύλλο ζύμης βγαίνουν 3 λαζαράκια.

    Αν θέλετε να φτιάξετε από την αρχή τη ζύμη για τα παραδοσιακά λαζαράκια, βάλτε σε ένα μπολ τη μαγιά, 1 κ.σ από τη ζάχαρη, 3 κ.σ από το νερό.

    Ανακατέψτε κι αφήστε να ενεργοποιηθεί η μαγιά αφού σκεπάσετε το μπολ.

    Μετά από 10′, βάλτε σε ένα μπολ όλα υλικά εκτός από το αλεύρι.

    Ανακατέψτε με ένα κουτάλι καλά να διαλυθούν τα υλικά, ρίξτε την ενεργοποιημένη μαγιά κι ανακατέψτε.

    Κρατήστε 1/2 φλ. αλεύρι και το υπόλοιπο ρίξτε το ανακατεύοντας με το κουτάλι στα υλικά.

    Το αλεύρι δεν το βάζουμε όλο με μιας.

    Κρατάμε λίγο για το τελείωμα της ζύμης.

    Όταν η ζύμη μαζευτεί σε μπάλα γύρω από το κουτάλι, βουτάμε τα χέρια στο αλεύρι που κρατήσαμε και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη απαλή και εύπλαστη που δεν κολλάει καθόλου στα χέρια.

    Σε ένα λαδωμένο μπολ βάζουμε τη ζύμη για τα λαζαράκια, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να διπλασιαστεί για 1 ώρα.

    Μετά το φούσκωμα βγάζουμε τη ζύμη στον πάγκο και τη ζυμώνουμε να ξεφουσκώσει.

    Χωρίζουμε τη ζύμη για λαζαράκια παραδοσιακά σε 6 κομμάτια.

    Θα πλάσουμε 6 λαζαράκια στα σχέδια που βλέπετε στις φωτογραφίες.

    Τα αραδιάζουμε σε μία λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα.

    Τα σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 30′ .

    Αλείφουμε με ζαχαρόνερο για να γυαλίσουν.

    Ψήνουμε τα λαζαράκια σε προθερμασμένο φούρνο, για περίπου 20′, στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα του φούρνου, στους 180 °C μέχρι να ροδίσουν.

    Διαφήμιση

    Σχέδιο για λαζαράκια

    Με το ζυμάρι μας φτιάχνουμε ψωμάκια σε σχήμα ανθρώπου σύμφωνα με το σχέδιο στις φωτογραφίες. 

    λαζαρακια ευκολη συνταγη

    πασχαλινά λαζαράκια εύκολα με ζυμαρι κατασκευή για παιδιά υλικά

    Διαφήμιση

    Το ψήσιμο

    λαζαρακια ευκολη συνταγη

    λαζαρακια ευκολη συνταγη

    Διαφήμιση

    Ποια είναι η αγαπημένη σας συνταγή του Πάσχα;

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται