Εύκολη συνταγή βήμα βήμα για να φτιάξετε παραδοσιακά πασχαλινά λαζαράκια ή λαζάρια. Βάλτε τα παιδιά στο παιχνίδι και συνεχίστε το όμορφο αυτό έθιμο...

Εύκολη συνταγή βήμα βήμα για να φτιάξετε παραδοσιακά πασχαλινά λαζαράκια ή λαζάρια. Βάλτε τα παιδιά στο παιχνίδι και συνεχίστε το όμορφο αυτό έθιμο δεμένο με το Σάββατο του Λαζάρου!

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
323

Υλικά

  • Μερίδες 6 τμχ

Για τα Λαζαράκια

  • 500 γρ. αλεύρι σταρένιο
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. γλυκάνισο
  • 1/4 κ.γ. μαστίχα κοπανισμένη
  • 2 πρέζα/ες γαρίφαλο
  • 1 φλ. νερό

Για το τελείωμα

  • Λίγες σταφίδες
  • Λίγα γαρίφαλα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Βάλτε σε ένα μπολ τη μαγιά, 1 κ.σ. από τη ζάχαρη, 3 κ.σ. από το νερό.

    Ανακατέψτε κι αφήστε να ενεργοποιηθεί η μαγιά αφού σκεπάσετε το μπολ.

    Για τη ζύμη

    Μετά από 10′, βάλτε σε ένα μπολ όλα υλικά εκτός από το αλεύρι.

    Ανακατέψτε με ένα κουτάλι καλά να διαλυθούν τα υλικά, ρίξτε την ενεργοποιημένη μαγιά κι ανακατέψτε.

    Κρατήστε 1/2 φλ. αλεύρι και το υπόλοιπο ρίξτε το ανακατεύοντας με το κουτάλι στα υλικά.

    Δεν το βάζουμε όλο με μιας, κρατάμε λίγο για το τελείωμα.

    Όταν  μαζευτεί σε μπάλα γύρω από το κουτάλι, βουτάμε τα χέρια στο αλεύρι που κρατήσαμε και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη απαλή και εύπλαστη που δεν κολλάει καθόλου στα χέρια.

    Τη βάζουμε σε ένα λαδωμένο μπολ βάζουμε, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να διπλασιαστεί για 1 ώρα.

    Μετά το φούσκωμα τη βγάζουμε στον πάγκο και τη ζυμώνουμε να ξεφουσκώσει.

    Χωρίζουμε τη ζύμη  σε 6 κομμάτια. Θα πλάσουμε 6 κομμάτια σε σχέδια που βλέπετε στις φωτογραφίες.

    λαζαρακια ευκολη συνταγη

    Τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 30′ .

    Αλείφουμε με ζαχαρόνερο για να γυαλίσουν.

    Ψήσιμο

    Ψήνουμε  σε προθερμασμένο φούρνο, για περίπου 20′, στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα του φούρνου, στους 180 °C μέχρι να ροδίσουν.

    Σχέδιο

    Σχέδια σε σχήμα ανθρώπου σύμφωνα με το σχέδιο στις φωτογραφίες. 

    λαζαράκια παραδοσιακά

    λαζαράκια παραδοσιακά

    πασχαλινά λαζαράκια εύκολα με ζυμαρι κατασκευή για παιδιά υλικά

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται