• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 8 λεπτά
82
  • 500 γραμ. λιγκουίνι
  • 10 ημίλιαστες ντομάτες σε λάδι
  • Για το πέστο βασιλικού
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 φλ. φύλλα βασιλικού (πλατύφυλλος)
  • 1/2 φλ. φύλλα δυόσμου
  • 3 κ.σ. κουκουνάρι τριμμένο ή αμυγδαλόψυχα (καθαρισμένη και τριμμένη)
  • 3/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/4 φλ. πεκορίνο
  • 1/4 φλ. παρμεζάνα
  • λίγο αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Τα στραγγίζουμε και έτσι όπως στάζουν, τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα πέστο που ετοιμάσαμε

    Για το λιγκουίνι πέστο

    Ξεκινάμε την μακαρονάδα με λιγκουίνι πέστο βασιλικού, χτυπώντας σε ένα μπλέντερ τις ντομάτες με το λάδι τους, τα φρέσκα φύλλα του βασιλικού και του δυόσμου και το σκόρδο, μέχρι να πολτοποιηθούν.

    Μεταφέρουμε το πέστο σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε μέσα το πεκορίνο, την παρμεζάνα, την αμυγδαλόψυχα, το λάδι, αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύουμε καλά.

    Βράζουμε τα λιγκουίνι σε αλατισμένο νερό για 7΄- 8΄ να γίνουν αλ ντέντε.

    Τα στραγγίζουμε και έτσι όπως στάζουν, τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα πέστο που ετοιμάσαμε.

    Ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις και σερβίρουμε.

    Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα αυτά τα μακαρόνια με πέστο και απολαύστε τα παρέα με μία σαλάτα σαν την παρακάτω

    εύκολη ζυμαρόπιτα με λιαστές ντομάτες
    Διαφήμιση

    Εσένα ποια είναι η αγαπημένη σου μακαρονάδα;

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται