Τραγανή και υγιεινή σαλάτα, γεμάτη γεύση και υφές. Ένας άλλος τρόπος για να φάτε μπρόκολο και κουνουπίδι, με απίστευτη γεύση.

Τραγανή και υγιεινή σαλάτα, γεμάτη γεύση και υφές. Ένας άλλος τρόπος για να φάτε μπρόκολο και κουνουπίδι, με απίστευτη γεύση.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για την τραγανή σαλάτα

  • 250 γρ. κουνουπίδι
  • 2 καρότα
  • 1 πορτοκάλι
  • 1/2 ρόδι
  • 2 κ.σ. μαύρη σταφίδα
  • 2 κ.σ. κολοκυθόσπορο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για το μαρινάρισμα

  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 πορτοκάλι (το χυμό του)
  • 1/2 λεμόνι (το χυμό του)

Εξοπλισμός

Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
  • 315 Θερμίδες
    (kcal)
  • 34% Υδατ/κες
  • 7% Πρωτεΐνες
* Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

* Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

Βάζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο να παγώσει.

Για την τραγανή σαλάτα

Καθαρίζουμε και κόβουμε το μπρόκολο και το κουνουπίδι και τα ψιλοκόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια.

Τα βάζουμε σε ένα μπολ.

Κόβουμε το πορτοκάλι και καθαρίζουμε τα φιλέτα.

Τα προσθέτουμε στο μπολ της σαλάτας.

Ψιλοκόβουμε το καρότο σε πολύ μικρά καρέ.

Προσθέτουμε τις σταφίδες, το ρόδι και τους σπόρους.

Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, τον χυμό πορτοκάλι και λεμόνι και ανακατεύουμε τα λαχανικά.

Προσθέτουμε λίγο αλάτι.

Αφήνουμε την τραγανή σαλάτα να μαριναριστεί στο ψυγείο, ανακατεύοντας τακτικά.

Τη σερβίρουμε δροσερή.

Για το σερβίρισμα

Μπορείτε να την απολαύσετε σαν ένα ελαφρύ, πλήρες και υγιεινό γεύμα, να συνοδεύσει σαν υπέροχη σαλάτα το τραπέζι σας ή να την πάρετε στο γραφείο για σνάκ.

Άλλωστε, με τόσα θρεπτικά συστατικά, ρόδι και superfoods είναι ιδανική για όσους προσέχουν την διατροφή τους και όχι μόνο.

Όπως και να διαλέξετε να την απολαύσετε, σίγουρα θα ενθουσιαστείτε.

Είναι ένα vegan πιάτο που μπορείτε όμως και να το συνοδεύσετε και με φυτικά μπιφτέκια ή οποιαδήποτε άλλη φυτική πρωτεΐνη.

Δοκιμάστε να συνοδεύσετε την εύκολη τραγανή σαλάτα σας εναλλακτικά με αυτά τα συγκλονιστικά vegan μπιφτέκια:

Διαφήμιση

Εσείς ποια σαλάτα προτιμάτε να σερβίρετε στα τραπέζια σας;

Διαφήμιση

Προτεινόμενος εξοπλισμός

Συμβουλή του Ειδικού

Μια δροσερή σαλάτα που είναι γεμάτη σε θρεπτικά συστατικά και πλούσια σε φυτικές ίνες. Τα λαχανικά, κουνουπίδι και καρότο, είναι πλούσιες πηγές των βιταμινών A, K και C, φυλλικού οξέος, ασβεστίου, φωσφόρου, μαγνησίου, καλίου και νατρίου. Το ρόδι και το πορτοκάλι αποτελούν πηγές βιταμινών A, K και C, φυλλικού οξέος, ασβεστίου, φωσφόρου και καλίου. Οι σταφίδες είναι πλούσιες σε ασβέστιο, κάλιο, φώσφορο και σίδηρο. Παράλληλα, ο κολοκυθόσπορος και το ελαιόλαδο είναι καλές πηγές ω-6 και ω-3 λιπαρών οξέων και βιταμίνης K , ενώ ο κολοκυθόσπορος αποτελεί ακόμα πλούσια πηγή βιταμίνης Ε, φωσφόρου, μαγνησίου, ασβεστίου, καλίου και ψευδαργύρου. Συνοδέψτε την με πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας και θα αποτελέσει ένα πλήρες και ισορροπημένο γεύμα.

Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Διαφήμιση
Κάτι μαγειρεύεται