Για την τραγανή σαλάτα
Καθαρίζουμε και κόβουμε το μπρόκολο και το κουνουπίδι και τα ψιλοκόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια.
Τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Κόβουμε το πορτοκάλι και καθαρίζουμε τα φιλέτα.
Τα προσθέτουμε στο μπολ της σαλάτας.
Ψιλοκόβουμε το καρότο σε πολύ μικρά καρέ.
Προσθέτουμε τις σταφίδες, το ρόδι και τους σπόρους.
Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, τον χυμό πορτοκάλι και λεμόνι και ανακατεύουμε τα λαχανικά.
Προσθέτουμε λίγο αλάτι.
Αφήνουμε την τραγανή σαλάτα να μαριναριστεί στο ψυγείο, ανακατεύοντας τακτικά.
Τη σερβίρουμε δροσερή.
Για το σερβίρισμα
Μπορείτε να την απολαύσετε σαν ένα ελαφρύ, πλήρες και υγιεινό γεύμα, να συνοδεύσει σαν υπέροχη σαλάτα το τραπέζι σας ή να την πάρετε στο γραφείο για σνάκ.
Άλλωστε, με τόσα θρεπτικά συστατικά, ρόδι και superfoods είναι ιδανική για όσους προσέχουν την διατροφή τους και όχι μόνο.
Όπως και να διαλέξετε να την απολαύσετε, σίγουρα θα ενθουσιαστείτε.
Είναι ένα vegan πιάτο που μπορείτε όμως και να το συνοδεύσετε και με φυτικά μπιφτέκια ή οποιαδήποτε άλλη φυτική πρωτεΐνη.