Σαλάτα με κουνουπίδι και μπρόκολο υγιεινή, γεμάτη γεύση και υφές. Ιδανική για όσους προσέχουν την διατροφή τους και όχι μόνο

Σαλάτα με κουνουπίδι και μπρόκολο υγιεινή, γεμάτη γεύση και υφές. Ιδανική για όσους προσέχουν την διατροφή τους και όχι μόνο

  • προετοιμασία 10 λεπτά
3

Για τη σαλάτα με κουνουπίδι και μπρόκολο

  • 250 γρ. κουνουπίδι
  • 250 γρ. μπρόκολο
  • 2 καρότα τριμμένα
  • 2 πορτοκάλια
  • ½ ρόδι (σπόρους)
  • 2 κ.σ. μαύρη σταφίδα
  • 2 κ.σ. κολοκυθόσπορο

Για τη βινεγκρέτ πορτοκαλιού

  • ⅓ φλ. ελαιόλαδο
  • 1 πορτοκάλι (χυμό και ξύσμα)
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.σ. λευκό ξίδι
  • 1 κ.σ. θυμαρίσιο μέλι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
  • 1 κ.σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
  • 315 Θερμίδες
    (kcal)
  • 34% Υδατ/κες
  • 7% Πρωτεΐνες
* Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

* Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

Εκτέλεση

Ρίχνουμε σε ένα βαζάκι που κλείνει καλά όλα τα υλικά για τη βινεγκρέτ και ανακινούμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Μεταφέρουμε τη βινεγκρέτ στο ψυγείο και πριν τη χρησιμοποιήσουμε, την ανακινούμε ξανά.

Καθαρίζουμε το μπρόκολο και το κουνουπίδι και τα κόβουμε σε μικρά μπουκέτα.

Τα πλένουμε και τα στεγνώνουμε πολύ καλά.

Τα απλώνουμε σε ένα φαρδύ σκεύος και προσθέτουμε το τριμμένο καρότο, τη σταφίδα, το ρόδι και τον κολοκυθόσπορο.

Καθαρίζουμε τα πορτοκάλια, αφαιρούμε το λευκό μέρος και τις ίνες και τα φιλετάρουμε. Τα προσθέτουμε στο σκεύος με τα υπόλοιπα υλικά.

Περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.

Σκεπάζουμε τα υλικά και τα αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστούν μερικές ώρες ή όλη τη νύχτα, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.

Όταν έρθει η ώρα να σερβίρουμε, ανακατεύουμε ξανά όλα τα υλικά και τα μεταφέρουμε σε ρηχή σαλατιέρα.

Διαφήμιση

Συμβουλή του Ειδικού

Μια δροσερή σαλάτα που είναι γεμάτη σε θρεπτικά συστατικά και πλούσια σε φυτικές ίνες. Τα λαχανικά, κουνουπίδι και καρότο, είναι πλούσιες πηγές των βιταμινών A, K και C, φυλλικού οξέος, ασβεστίου, φωσφόρου, μαγνησίου, καλίου και νατρίου. Το ρόδι και το πορτοκάλι αποτελούν πηγές βιταμινών A, K και C, φυλλικού οξέος, ασβεστίου, φωσφόρου και καλίου. Οι σταφίδες είναι πλούσιες σε ασβέστιο, κάλιο, φώσφορο και σίδηρο. Παράλληλα, ο κολοκυθόσπορος και το ελαιόλαδο είναι καλές πηγές ω-6 και ω-3 λιπαρών οξέων και βιταμίνης K , ενώ ο κολοκυθόσπορος αποτελεί ακόμα πλούσια πηγή βιταμίνης Ε, φωσφόρου, μαγνησίου, ασβεστίου, καλίου και ψευδαργύρου. Συνοδέψτε την με πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας και θα αποτελέσει ένα πλήρες και ισορροπημένο γεύμα.

Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Κάτι μαγειρεύεται