Λικέρ πορτοκάλι με κανέλα της Αργυρώς

Υλικά

Για το λικέρ πορτοκάλι με κανέλα

  • 10 μεγάλα πορτοκάλια (ακέρωτα και βιολογικά)
  • 700 ml βότκα
  • 250 ml κονιάκ
  • 1/2 ξυλάκι κανέλας
  • 600 ml νερό
  • 600 γρ. ζάχαρη
  • 1 αποστειρωμένο μεγάλο βάζο που κλείνει αεροστεγώς

Λικέρ πορτοκάλι με κανέλα

Πλένουμε πρώτα καλά τα πορτοκάλια και με κοφτερό μαχαίρι αφαιρούμε με προσοχή μόνο το εξωτερικό μέρος της φλούδας (μόνο το κίτρινο δηλαδή). Η φλούδα πρέπει να είναι όσο πιο λεπτή γίνεται. Εάν αφήσουμε το άσπρο μέρος θα πικρίσει το λικέρ πορτοκάλι!

Βάζουμε τις φλούδες σε μπολ. Τις πασπαλίζουμε με 2-3 κ.σ. από τη συνολική ζάχαρη και τις ζουλάμε με τα χέρια, να μαραθούν ελαφρώς.

Τις βάζουμε στο αποστειρωμένο βάζο και ρίχνουμε μέσα το κονιάκ και τη βότκα. Σφραγίζουμε το βάζο και το αφήνουμε να σταθεί κλειστό για 10 μέρες.

Βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα κι ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση. Βράζουμε για 2΄-3΄. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και το προσθέτουμε κρύο στο βάζο με τις φλούδες.

Ρίχνουμε και την κανέλα. Σφραγίζουμε το βάζο και αφήνουμε το λικέρ να ωριμάσει για άλλη 1 εβδομάδα.

Σουρώνουμε το λικέρ σε τουλπάνι ή σε φίλτρο του καφέ. Το βάζουμε σε μπουκάλια και το σερβίρουμε παγωμένο.

Χρόνος ωρίμανσης: 3 εβδομάδες

Βρείτε εδώ όλες τις οδηγίες χρήσης για εσπεριδοειδή.

Αν το λικέρ πορτοκάλι είναι το αγαπημένο σας, θα λατρέψετε και την παρακάτω συνταγή:

https://www.argiro.gr/recipe/liker-portokali-me-kanela/