Δασόαλο Πάτμου, το θρεπτικό γεύμα της Μεγάλης εβδομάδας που σερβίρεται πάντα ζεστό σαν δυναμωτικό φαγητό.

Δασόαλο Πάτμου, το θρεπτικό γεύμα της Μεγάλης εβδομάδας που σερβίρεται πάντα ζεστό σαν δυναμωτικό φαγητό.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για το δασόαλο

  • 150 γρ. αμύγδαλα αποφλοιωμένα
  • 1 πικραμύγδαλο
  • 2 φέτες Άρτος η ψωμί μπαγιάτικο (150 γρ.)
  • 1 lt νερό
  • 1 δάκρυ μαστίχας σε σκόνη
  • Σταγόνες ανθόνερο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Το παραδοσιακό και πολύ θρεπτικό πηχτό ρόφημα(σαν πυκνή σούπα) σερβίρεται πάντα ζεστό την Μεγάλη Πέμπτη και Μεγάλη Παρασκευή σαν δυναμωτικό φαγητό.

    Ψιλοκόβουμε τον μπαγιάτικο άρτο ή το ψωμί (αφαιρούμε τη κόρα) και το βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα.

    Προσθέτουμε τα αμύγδαλα.

    Περιχύνουμε με το νερό και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 15′ από την ώρα που αρχίζει ο βρασμός, μέχρι να χυλώσει.

    Όταν λιώσει τελείως η ψύχα, αποσύρουμε από την εστίας, ρίχνουμε μέσα όλα τα υπόλοιπα υλικά, μαστίχα κοπανισμένη, πρέζα μοσχοκάρυδο κι ελάχιστη ζάχαρη ή άλλο γλυκαντικό για ελαφριά γλύκα.

    Το πολτοποιούμε στο μπλέντερ όσο είναι ζεστό.

    Έχει πλούσια κρεμώδη υφή και το σερβίρουμε ζεστό σαν γεύμα σε φλυτζάνια ή ποτήρια σε θερμοκρασία δωματίου κάθε ώρα και στιγμή της ημέρας.

    Είναι τονωτικό και έχει απίστευτα αρώματα και γεύση.

    Θέλετε περισσότερες συνταγές για την περίοδο της νηστείας; Σας τις έχω συγκεντρώσει όλες εδώ.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται