Πανεύκολη και πεντανόστιμη συνταγή που μυρίζει θάλασσα! Φτιάξτε τη και θα την αγαπήσετε όπως και εγώ.

Πανεύκολη και πεντανόστιμη συνταγή που μυρίζει θάλασσα! Φτιάξτε τη και θα την αγαπήσετε όπως και εγώ.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για τα λιγκουίνι με γαρίδες

  • 1 συσκ. λινγκουίνι (500 γρ.)
  • 16 γαρίδες καθαρισμένες
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελ. σκόρδο σπασμένη
  • 1 καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη
  • 6 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 συσκ. τυρί κρέμα
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τα λιγκουίνι με γαρίδες

    Ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε τηγάνι και προσθέτουμε το σκόρδο και τις γαρίδες.

    Ροδίζουμε τις γαρίδες για 1 με 2 λεπτά να αλλάξουν χρώμα.

    Τις βγάζουμε σε πιατέλα.

    Προσθέτουμε την καυτερή πιπεριά και τις ντομάτες στο τηγάνι και σιγοβράζουμε για 6 με 7 λεπτά.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

    Προσθέτουμε πάλι τις γαρίδες.

    Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

    Εντωμεταξύ βράζουμε τα λιγκουίνι σε αλατισμένο νερό και έτσι όπως στάζουν τα ρίχνουμε στη σάλτσα.

    Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ελάχιστο από το νερό των ζυμαρικών να αραιώσει η σάλτσα.

    Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

    Διαφήμιση

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×