Υλικά
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΜΑΓΙΑΣ
- Ενεργοποιούμε πρώτα τη μαγιά. Τη διαλύουμε σε μπολ, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και ρίχνουμε λίγο νερό.
- Ανακατεύουμε να διαλυθεί.
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 10′ να ενεργοποιηθεί.
- Όταν αφρίσει η επιφάνεια είναι έτοιμη και την προσθέτουμε στο αλεύρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μπολ.
- Προσθέτουμε τη μαγιά και τη μαστίχα και κάνουμε λακκούβα στη μέση.
- Διαλύουμε το μισό αλάτι στο νερό.
- Το προσθέτουμε στο γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά.
- Το προσθέτουμε στο αλεύρι.
- Με κουτάλι στο κέντρο ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομογενοποιημένο, λείο χυλό. Ο χυλός δεν πρέπει να είναι σφιχτός γιατί οι λουκουμάδες δε θα είναι αφράτοι και τραγανοί.
- Σκεπάζουμε καλά το χυλό και τον αφήνουμε να σταθεί για 30′ να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
ΓΙΑ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ
- Τηγανίζουμε σε φριτέζα η βαθιά κατσαρόλα.
- Γεμίζουμε κατά το 1/3 με ελαιόλαδο και αφήνουμε να κάψει με σε μέτρια φωτιά.
- Βουτάμε το αριστερό χέρι στον φουσκωμένο, αραιό πλέον χυλό ( όσο μένει να φουσκώσει η ζύμη αραιώνει ελαφρά η σύστασή της).
- Κλείνουμε την παλάμη σε μπουνιά και πιέζουμε το χυλό προς τα πάνω.
- Με κουταλάκι βουτηγμένο στο λάδι ή σε νερό κόβουμε μπαλάκι λουκουμά και το ρίχνουμε σε ζεστό λάδι. Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε και τους υπόλοιπους λουκουμάδες.
- Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά γυρίζοντάς τους για 2′-3′, να ροδίσουν καλά.
- Τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.
- Σερβίρουμε αμέσως με λιωμένη σοκολάτα, ή μέλι και κανέλα.
- Οι λουκουμάδες τρώγονται όσο είναι ζεστοί και τραγανοί.