Τραγανοί και νηστίσιμοι, αυτοί οι λουκουμάδες με σιρόπι, είναι σαν μπαστουνάκια με φανταστική γεύση. Οι λουκουμάδες της τεμπέλας είναι μία εύκολη,...

Τραγανοί και νηστίσιμοι, αυτοί οι λουκουμάδες με σιρόπι, είναι σαν μπαστουνάκια με φανταστική γεύση. Οι λουκουμάδες της τεμπέλας είναι μία εύκολη, πεντανόστιμη και νηστίσιμη συνταγή. Για τους τραγανούς λουκουμάδες ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι για να κρυώνει.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για τους λουκουμάδες

  • 250 γρ. αλεύρι
  • 150 ml νερό
  • 150 γρ. λεμονάδα με ανθρακικό
  • 1 πρέζα/ες αλάτι
  • 1/2 φακελάκι μαγιά
  • Για το τηγάνισμα
  • Σπορέλαιο

Για το σιρόπι

  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 300 ml νερό
  • 2 κ.σ. λεμόνι
  • 2 κ.σ. ανθόνερο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Σιρόπιασμα με κρύο σιρόπι

    Για το σιρόπι

    Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε κατσαρόλα και το ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη.

    Δεν ανακατεύουμε ξανά αν αρχίσει να βράζει γιατί θα ζαχαρώσει το σιρόπι.

    Από την ώρα που θα πάρει βράση, βράζουμε για 3 λεπτά.

    Προσθέτουμε το λεμόνι και βράζουμε για 2 λεπτά χωρίς ανακάτεμα.

    Προσθέτουμε το ανθόνερο και αποσύρουμε από τη φωτιά να κρυώσει τελείως.

    Όσο θα κρυώνει θα πυκνώνει η σύστασή του.

    Πρέπει όταν κρυώσει να σας θυμίζει το σιρόπι από γλυκό κουταλιού.

    Ετοιμάζουμε τους εύκολους λουκουμάδες που θα βουτήξουμε στο σιρόπι.

    Για τους λουκουμάδες

    Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι και τη μαγιά ανακατεύουμε και προσθέτουμε τη λεμονάδα, το νερό και το αλάτι.

    Ανακατεύουμε καλά.

    Θα έχουμε μία ζύμη πιο αραιή από ότι στους συνηθισμένους παραδοσιακούς λουκουμάδες.

    Σκεπάζουμε καλά και αφήνουμε 35-40 λεπτά.

    Βάζουμε τη ζύμη σε κορνέ μιας χρήσεως και κόβουμε ψιλή τρύπα.

    Ζεσταίνουμε το σπορέλαιο σε κατσαρόλα και κόβουμε μακρόστενα λεπτά μπαστουνάκια ζύμης πιέζοντας το κορνέ. Βγαίνουν μικρά και λεπτά σαν λαλάγγια.

    Οι νηστήσιμοι λουκουμάδες είναι έτοιμοι όταν ροδίσουν.

    Βγάζουμε τους τραγανούς λουκουμάδες της τεμπέλας σε πιατέλα.

    Περιχύνουμε με το κρύο πυκνό σιρόπι.

    Βίντεο

    Διαφήμιση

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται