• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
50
  • 1½ φλ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 3 κ.σ. κακάο
  • 1½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 3/4 φλ. καστανή ζάχαρη ακατέργαστη
  • 1 βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο
  • 1 φλ. χυμό πορτοκάλι
  • 1 κ.γλ. σόδα
  • 1 κ.σ ξίδι
  • 1/2 φλ. σουσαμέλαιο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Μάφιν κακάο χωρίς αυγά

    Μάφιν κακάο χωρίς αυγά

    Φανταστική συνταγή μάφιν χωρίς αυγά, χωρίς βούτυρο και χωρίς γάλα. Πρέπει να τα δοκιμάσετε!

    Για τα νηστίσιμα μάφινς χωρίς αυγά

    • Κοσκινίζουμε πρώτα σε μπολ το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι, το baking powder και τη βανίλια.
    • Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με κουτάλι.
    • Ρίχνουμε το ξύσμα, το σουσαμέλαιο και το ξίδι.
    • Τέλος διαλύουμε τη σόδα στο χυμό και τη ρίχνουμε στο μείγμα.
    • Με κουτάλι ανακατεύουμε πολύ καλά.
    • Λαδώνουμε ελαφρά με πινέλο 6 ατομικά φορμάκια για μάφιν.
    • Ισομοιράζουμε το μείγμα.

    Για το ψήσιμο

    • Τοποθετούμε σε λαμαρίνα τα μάφιν και τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 160°C για 25΄, μέχρι να φουσκώσουν και να σκάσουν ελαφρά στην επιφάνεια.
    • Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τα ξεφορμάρουμε.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται