Μακαρονάδα με γλυκόξινα καλοκαιρινά λαχανικά, κρέμα φέτας και βότανα

Μακαρόνια με γλυκόξινα λαχανικά, κρέμα φέτας και βότανα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Μια χορταστική μακαρονάδα που έχει όλη τη γεύση και τη μυρωδιά του καλοκαιριού, και που δεν μπορεί να αντισταθεί κανείς.

Δύσκολη
0:30

4

15 λεπτά

15 λεπτά

μακαρόνια με γλυκόξινα λαχανικά

Υλικά

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΝΕΣ

ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Εξοπλισμός

Ταψί

Υλικά

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΝΕΣ

ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Εκτέλεση

ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ

  1. Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά σε πολύ μικρά καρέ.
  2. Τα βάζουμε σε ταψί, περιχύνουμε με ελαιόλαδο και βαλσαμικό ξίδι και πασπαλίζουμε με φρέσκα μυρωδικά και αλατοπίπερο.
  3. Ανακατεύουμε καλά και τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για 15′ να μαλακώσουν.
  4. Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό. Αφού βράσουν, τα στραγγίζουμε, κρατώντας λίγο από το νερό τους σε μία κούπα.
  5. Σε τηγάνι βαθύ, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε το σκόρδο σπασμένο για 2′.
  6. Προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και σοτάρουμε για 4΄-5′.
  7. Προσθέτουμε την κρέμα βαλσαμικού.
  8. Λιώνουμε τις αποφλοιωμένες ντομάτες σε μπολ με το πιρούνι.
  9. Τις προσθέτουμε στο τηγάνι.
  10. Σιγοβράζουμε για 10′.
  11. Προς το τέλος ρίχνουμε τα βότανα και αλατοπιπερώνουμε.
  12. Λιώνουμε την φέτα με πιρούνι την ρίχνουμε στην καυτή σάλτσα.
  13. Σε χαμηλή φωτιά βράζουμε για 2΄- 3′.
  14. Ρίχνουμε τα βρασμένα ζυμαρικά στη σάλτσα, προσθέτουμε λίγο νερό ζυμαρικών και λίγο ελαιόλαδο.
  15. Ανακατεύουμε κι όλα μαζί τα ρίχνουμε στο ταψί με τα λαχανικά.
  16. Ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε αμέσως. Περιχύνουμε με λίγη κρέμα βαλσαμικού.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΦΕΤΑΣ, ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΤΑΓΗ.

Απόρρητο