Μακαρονάδα με γλυκόξινα καλοκαιρινά λαχανικά, κρέμα φέτας και βότανα
Μακαρόνια με γλυκόξινα λαχανικά,
κρέμα φέτας και βότανα. Για να φτιάξουμε τα μακαρόνια με γλυκόξινα λαχανικά,
- Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά σε πολύ μικρά καρέ.
- Τα βάζουμε σε ταψί, περιχύνουμε με ελαιόλαδο και βαλσαμικό ξίδι και πασπαλίζουμε με φρέσκα μυρωδικά και αλατοπίπερο.
- Ανακατεύουμε καλά και τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για 15′ να μαλακώσουν.
- Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό. Αφού βράσουν, τα στραγγίζουμε, κρατώντας λίγο από το νερό τους σε μία κούπα.
- Σε τηγάνι βαθύ, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε το σκόρδο σπασμένο για 2′.
- Προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και σοτάρουμε για 4-5′.
- Προσθέτουμε την κρέμα βαλσαμικού.
- Λιώνουμε τις αποφλοιωμένες ντομάτες σε μπολ με το πιρούνι.
- Τις προσθέτουμε στο τηγάνι.
- Σιγοβράζουμε για 10′.
- Προς το τέλος ρίχνουμε τα βότανα και αλατοπιπερώνουμε.
- Λιώνουμε την φέτα με πιρούνι την ρίχνουμε στην καυτή σάλτσα.
- Σε χαμηλή φωτιά βράζουμε για 2-3′.
- Ρίχνουμε τα βρασμένα ζυμαρικά στη σάλτσα, προσθέτουμε λίγο νερό ζυμαρικών και λίγο ελαιόλαδο.
- Ανακατεύουμε κι όλα μαζί τα ρίχνουμε στο ταψί με τα λαχανικά.
Ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε αμέσως. Περιχύνουμε με λίγη κρέμα βαλσαμικού.