• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • Για τις πένες
  • 1 συσκευασία πένες με ρίγα (χωρίς γλουτένη)
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 200 γραμ. ντοματίνια
  • 4 κ.σ. κρέμα βαλσαμικό
  • 1 συσκευασία αποφλοιωμένες ντομάτες
  • φρέσκα βότανα: θυμάρι
  • ρίγανη και δεντρολίβανο κατά βούληση
  • 250 γραμ. φέτα μαλακή ή άλλο μαλακό λευκό τυρί της αρεσκείας σας
  • κεφαλοτύρι τριμμένο για το σερβίρισμα
  • Για τα λαχανικά
  • 1 μεγάλη μελιτζάνα
  • 1 κολοκύθι
  • 2 χρωματιστές πιπεριές
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι με μέλι
  • φρέσκα βότανα
  • ανθός αλατιού
  • πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Ρίχνουμε τα βρασμένα ζυμαρικά στη σάλτσα και προσθέτουμε λίγο νερό ζυμαρικών

    Ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε αμέσως

    Για την μακαρονάδα

    Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά σε πολύ μικρά καρέ.

    Τα βάζουμε σε ταψί, περιχύνουμε με ελαιόλαδο και βαλσαμικό ξίδι και πασπαλίζουμε με φρέσκα μυρωδικά και αλατοπίπερο.

    Ανακατεύουμε καλά και τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για 15′ να μαλακώσουν.

    Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό. Αφού βράσουν, τα στραγγίζουμε, κρατώντας λίγο από το νερό τους σε μία κούπα.

    Σε τηγάνι βαθύ, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε το σκόρδο σπασμένο για 2′.

    Προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και σοτάρουμε για 4΄-5′.

    Προσθέτουμε την κρέμα βαλσαμικού.

    Λιώνουμε τις αποφλοιωμένες ντομάτες σε μπολ με το πιρούνι.

    Τις προσθέτουμε στο τηγάνι.

    Σιγοβράζουμε για 10′.

    Προς το τέλος ρίχνουμε τα βότανα και αλατοπιπερώνουμε.

    Λιώνουμε την φέτα με πιρούνι την ρίχνουμε στην καυτή σάλτσα.

    Σε χαμηλή φωτιά βράζουμε για 2΄- 3′.

    Ρίχνουμε τα βρασμένα ζυμαρικά στη σάλτσα, προσθέτουμε λίγο νερό ζυμαρικών και λίγο ελαιόλαδο.

    Ανακατεύουμε κι όλα μαζί τα ρίχνουμε στο ταψί με τα λαχανικά.

    Ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε αμέσως. Περιχύνουμε με λίγη κρέμα βαλσαμικού.

    Μετά την καταληκτική αυτή μακαρονάδα με σάλτσα φέτας, ρίξτε μια ματιά και στην παρακάτω συνταγή

    γλυκόξινο κοτόπουλο με πιπεριές και ανανά
    Διαφήμιση

    Εσύ ποια γλυκόξινη σάλτσα θα ήθελες να φτιάξεις;

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται