• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
41
  • Για τα ψητά ντοματίνια
  • 300 γραμ. ντοματίνια
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • λίγα ψιλοκομμένα φρέσκα βότανα (δυόσμος
  • θυμάρι
  • φρέσκια ρίγανη)
  • ανθός αλατιού
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τη μακαρονάδα
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. καυτερή πάπρικα
  • 250 γραμ. ξινομυζήθρα Παρου
  • 500 γραμ. σπαγγέτι ή ταλιατέλες
  • 1 φλ. νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα
  • ψιλοκομμένο δυόσμο
  • ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι ή ρίγανη)
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τα ψητά ντοματίνια

    Για να φτιάξουμε τα μακαρόνια με ψητά ντοματίνια και ξυνομυζήθρα Πάρου ξεκινάμε με τα ντοματίνια.

    Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα αραδιάζουμε σε ταψί.

    Πασπαλίζουμε με ανθό αλατιού, τα μυρωδικά και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.

    Ψήνουμε στους 200ºC για 10′ – 15′.

    Για τα ζυμαρικά

    Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό.

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε σπασμένες τις σκελίδες σκόρδου.

    Προσθέτουμε τα ψητά ντοματίνια με όλα τα ζουμιά τους.

    Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί και τα μυρωδικά.

    Ανακατεύουμε να λιώσει το τυρί και να γίνει κρέμα.

    Προσθέτουμε τα ζυμαρικά όπως στάζουν, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγο από το νερό που έχουν βράσει τα ζυμαρικά για να κάνουμε λίγο πιο αραιή τη σάλτσα.

    Ανακατεύουμε, σερβίρουμε και πασπαλίζουμε ψιλοκομμένα βότανα.

    Διαβάστε και όλα τα μυστικά μου για να βράζετε σωστά τα μακαρόνια, και να φτιάχνετε πάντα τις ωραιότερες μακαρονάδες!

    Καταπληκτικά τα μακαρόνια με ντοματίνια ψητά, όπως και η παρακάτω συνταγή

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται