Μακαρονάκι με ψητά λαχανικά
Βάζουμε πρώτα σε μία κατσαρόλα το γάλα, καρφώνουμε το γαρύφαλλο στο κρεμμύδι και το ρίχνουμε στο γάλα.
Αφήνουμε να ζεσταθεί και να αρωματιστεί. Πετάμε το κρεμμύδι.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε με σύρμα και αφήνουμε να ψηθεί για 2′-3′.
Αποσύρουμε από την εστία. Ρίχνουμε λίγο λίγο το ζεστό γάλα, πάντα ανακατεύοντας.
Ξαναβάζουμε την κρέμα στη φωτιά να δέσει για 2′-3′ ανακατεύοντας. Αρωματίζουμε με μοσχοκάρυδο και αλατίζουμε.
Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε την γραβιέρα και ανακατεύουμε.
Βάζουμε όλα τα λαχανικά σε λαμαρίνα, αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
Ανακατεύουμε και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C στον αέρα για 10′.
Βράζουμε τα ζυμαρικά 5′-6′ και τα στραγγίζουμε.
Με λίγο νεράκι απ’ αυτό που στάζουν (δεν τα στραγγίζουμε τελείως) τα ρίχνουμε στην κρέμα τυριού.
Προσθέτουμε και τα ψητά λαχανικά, τ’ ανακατεύουμε καλά και δοκιμάζουμε μήπως θέλουν άλλο αλατοπίπερο.
Τα βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος και τα πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη γραβιέρα.
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ψίχουλα ψωμιού και λίγη φρυγανιά.
Τα αφήνουμε για 20′ στους 180ο C στις αντιστάσεις, να ροδίσει η κρούστα ελαφρά.
Σερβίρουμε με κουτάλα, δεν κόβεται σε κομμάτια όταν είναι ζεστό.