Μακαρονοσαλάτα με καλαμπόκι

Μια αρωματική και πικάντικη μακαρονοσαλάτα με καλαμπόκι, γεμάτη γεύση και χρώμα, που σερβίρεται ζεστή και εντυπωσιάζει! Ιδανική για συνοδευτικό ή ελαφρύ γεύμα.

Εύκολη
0:20

2 μερίδες

10 λεπτά

10 λεπτά

μακαρονοσαλατα με καλαμποκι αργυρω

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Συμβουλή Ειδικού

Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που δίνει πολύ ενέργεια λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς της σε υδατάνθρακες. Το καλαμπόκι είναι πλούσια πηγή φυτικών ινών οι οποίες βοηθούν στη σωστή λειτουργία του εντέρου. Η παρμεζάνα περιέχει πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας καθώς είναι ζωικό προϊόν και είναι από τα τυριά με αυξημένη περιεκτικότητα σε ασβέστιο. Μια δροσιστική πρόταση για να απολαύσετε τα αγαπημένα σας ζυμαρικά.

Εξοπλισμός

Τηγάνι

Τηγάνι

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Εκτέλεση

  1. Σε αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα μικρά ζυμαρικά χωρίς γλουτένη και τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας (συνήθως 7–9 λεπτά).
  2. Τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε ελαφρά με λίγο χλιαρό νερό για να μη κολλήσουν. Τα αφήνουμε στην άκρη και τα διατηρούμε ζεστά.
  3. Ξεφλουδίζουμε τα φρέσκα καλαμπόκια και, με κοφτερό μαχαίρι, αφαιρούμε τους καρπούς τους.
  4. Σε βαθύ τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τα καλαμπόκια και τα σοτάρουμε μέχρι να μελώσουν.
  5. Προσθέτουμε την καυτερή πιπεριά, αλάτι, πιπέρι, ξύσμα και χυμό λάιμ. Ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  6. Όσο το καλαμπόκι είναι ακόμα ζεστό, προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει.
  7. Σε μεγάλο μπολ, βάζουμε τα βρασμένα ζυμαρικά, τις ψιλοκομμένες πιπεριές και το μείγμα του καλαμποκιού με την παρμεζάνα.
    Ανακατεύουμε απαλά.
  8. Πασπαλίζουμε με φρέσκο σχοινόπρασο, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε έξτρα τριμμένη παρμεζάνα από πάνω.
  9. Σερβίρουμε τη σαλάτα ζεστή, ιδανικά μόλις ετοιμαστεί.
Απόρρητο