Για τη μακαρονοσαλάτα
Πρώτα βράζουμε τα ζυμαρικά.
Τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό.
Τα στραγγίζουμε ξανά καλά.
Βάζουμε τα ζυμαρικά σε ένα μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά ψιλοκομμένα.
Τα ανακατεύουμε.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα σάλτσα τυριών και περιχύνουμε τη μακαρονοσαλάτα λίγο πριν σερβίρουμε.
Για τη σάλτσα τυριών
Ζεσταίνουμε το γάλα σε μικρή κατσαρόλα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε μέσα το φρέσκο τυρί κρέμα και τα τρίμματα φέτας.
Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και τη ρίγανη.
Ανακατεύουμε πολύ καλά με πιρούνι ή με ραβδομπλέντερ, έτσι ώστε να λιώσει τελείως η φέτα και να γίνει μία λεία κρέμα τυριού.
Αφήνουμε να κρυώσει.