Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟΓΙΑΧΝΙ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟΓΙΑΧΝΙ
Εκτέλεση
- Ξεπλένουμε το κρέας για να απομακρύνουμε τυχόν κοκαλάκια και το στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Το πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και πιπέρι.
- Ζεσταίνουμε σε φαρδιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές, για 6-7 λεπτά.
- Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 4-5 λεπτά, να γίνει διάφανο, αλλά να μην πάρει χρώμα.
- Προσθέτουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε με ξύλινη κουτάλα στη βάση της κατσαρόλας για 1 λεπτό, να βγάλει το άρωμά του.
- Τέλος ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα και τα μπαχαρικά και συμπληρώνουμε μπόλικο ζεστό νερό, τόσο όσο να υπερκαλύπτει αρκετά τα υλικά.
- Αφήνουμε το κατσικάκι σε μέτρια φωτιά για περίπου μία ώρα, μέχρι να μαλακώσει αρκετά.
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες στα τέσσερα (κυδωνάτες) και τις προσθέτουμε στη σάλτσα.
- Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και ανακινούμε το σκεύος από τα χερούλια να πάει παντού η σάλτσα.
- Μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 25 λεπτά ακόμα.
- Σβήνουμε το φαγητό και το αφήνουμε να σταθεί σκεπασμένο για 10 λεπτά.
- Σερβίρουμε το πρωτογιάχνι όσο είναι ακόμη ζεστό, συνοδεύοντάς το με σαλάτα εποχής.