Σουβλάκι ξιφία με λαχανικά

Το μαριναρισμένο σουβλάκι ξιφία με λαχανικά είναι ένα ελαφρύ, πεντανόστιμο και άκρως καλοκαιρινό γεύμα.

Δύσκολη
0:30

4

10 λεπτά

20 λεπτά

σουβλακι ξιφια​

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΞΙΦΙΑ

ΓΙΑ ΤΗ µΑΡΙΝΑΔΑ

Εξοπλισμός

Ταψί

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΞΙΦΙΑ

ΓΙΑ ΤΗ µΑΡΙΝΑΔΑ

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε μπολ και τα ανακατεύουμε.
  2. Κόβουμε το φιλέτο ξιφία σε μέγεθος μπουκιάς.
  3. Το αραδιάζουμε σε ρηχό σκεύος και περιχύνουμε µε τη µαρινάδα.
  4. Σκεπάζουμε το σκεύος και το αφήνουμε για 30΄ στο ψυγείο.
  5. Στο μεταξύ, καθαρίζουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε σε μεγάλα καρέ (για σουβλάκι). Τα ντοµατίνια τα αφήνουμε ολόκληρα.
  6. Στήνουμε τα σουβλάκια ξεκινώντας µε λαχανικά. Εναλλάξ βάζουμε λαχανικά και ψάρι. Τελειώνουμε πάλι µε λαχανικά.
  7. Αλείφουμε όλα τα σουβλάκια µε τη µαρινάδα.
  8. Τα αραδιάζουμε σε σχάρα μέσα σε ταψί.
  9. Ψήνουμε σε προθερµασµένο φούρνο στους 200οC για 15΄-20΄.
  10. Κατά διαστήματα τα γυρίζουμε για να ψηθούν σωστά γύρω γύρω.
  11. Ο πιο ωραίος τρόπος είναι να ψήσουμε τα σουβλάκια στη σχάρα, στα κάρβουνα.
Απόρρητο