Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΞΙΦΙΑ
ΓΙΑ ΤΗ µΑΡΙΝΑΔΑ
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΞΙΦΙΑ
ΓΙΑ ΤΗ µΑΡΙΝΑΔΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε μπολ και τα ανακατεύουμε.
- Κόβουμε το φιλέτο ξιφία σε μέγεθος μπουκιάς.
- Το αραδιάζουμε σε ρηχό σκεύος και περιχύνουμε µε τη µαρινάδα.
- Σκεπάζουμε το σκεύος και το αφήνουμε για 30΄ στο ψυγείο.
- Στο μεταξύ, καθαρίζουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε σε μεγάλα καρέ (για σουβλάκι). Τα ντοµατίνια τα αφήνουμε ολόκληρα.
- Στήνουμε τα σουβλάκια ξεκινώντας µε λαχανικά. Εναλλάξ βάζουμε λαχανικά και ψάρι. Τελειώνουμε πάλι µε λαχανικά.
- Αλείφουμε όλα τα σουβλάκια µε τη µαρινάδα.
- Τα αραδιάζουμε σε σχάρα μέσα σε ταψί.
- Ψήνουμε σε προθερµασµένο φούρνο στους 200οC για 15΄-20΄.
- Κατά διαστήματα τα γυρίζουμε για να ψηθούν σωστά γύρω γύρω.
- Ο πιο ωραίος τρόπος είναι να ψήσουμε τα σουβλάκια στη σχάρα, στα κάρβουνα.