Για το χοιρινό με κυδώνια
Από το προηγούμενο βράδυ πλένουμε το κρέας, του ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι σε μεγάλο σκεύος, μπήγουμε τα σκόρδα ανάμεσα στο κρέας και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, μπήγουμε και τις φλούδες εσπεριδοειδών και ανακατεύουμε καλά.
Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο.
Την επόμενη μέρα καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε κυδωνάτες και τις στρώνουμε στη γάστρα.
Πλένουμε τα κυδώνια χωρίς να τα καθαρίσουμε από φλούδια ή σπόρους, τα κόβουμε με μαχαίρι σε κυδωνάτα κομμάτια και τα τοποθετούμε ανάμεσα στις πατάτες.
Από πάνω βάζουμε το κρέας με όλα του τα υγρά που έχουν μείνει στο μπολ, καθώς και τα σκόρδα με τις φλούδες εσπεριδοειδών.
Ρίχνουμε το θυμάρι και το δεντρολίβανο και περιχύνουμε με το χυμό του πορτοκαλιού και του λεμονιού.
Σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C ψήνουμε για 45΄ χωρίς καπάκι.
Έπειτα ανακατεύουμε, ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι, σκεπάζουμε τη γάστρα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 2 ώρες.
Διαβάστε πως να διαλέξετε και πως να μαγειρέψετε σωστά τα κυδώνια εδώ.