Χοιρινό στη γάστρα με πατάτες από την Αργυρώ. Η μαρινάδα από εσπεριδοειδή δίνουν φανταστική γεύση στο χοιρινό. Το μαγείρεμά του στη γάστρα ολοκληρώνει...

Χοιρινό στη γάστρα με πατάτες από την Αργυρώ. Η μαρινάδα από εσπεριδοειδή δίνουν φανταστική γεύση στο χοιρινό. Το μαγείρεμά του στη γάστρα ολοκληρώνει την απόλαυση. Σερβίρετέ το με μελωμένες πατάτες και συνοδέψτε το με κρασί. Φτιάξτε αυτή την συνταγή και κάντε το καλύτερο μαρινάρισμα χοιρινού που θα απογειώσει το φαγητό σας.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 2 ώρες & 45 λεπτά
429

Για το μαριναρισμένο χοιρινό στη γάστρα με πατάτες

  • 2 kg χοιρινό μπούτι (κομμένο σε μερίδες)
  • 5 σκελ. σκόρδο
  • 10 μεγάλες πατάτες κομμένες κυδωνάτες
  • 200 γρ. κολοκύθα κίτρινη (κομμένη σε μεγάλα καρέ)
  • 2 πορτοκάλια (χυμό)
  • 2 λεμόνια (χυμό)
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/3 φλ. ξύδι
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 1 κλων. δεντρολίβανο φρέσκο ή ξερό
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Η μαρινάδα στο μαγείρεμα του κρέατος είναι το Α και Ω. Φτιάξτε το χοιρινό στη γάστρα από την Αργυρώ και θα γίνει λουκούμι. Το μαρινάρισμα του χοιρινού με χυμό εσπεριδοειδών δίνει καταπληκτική γεύση στο φαγητό σας ενώ το μαγείρεμα στη γάστρα ολοκληρώνει την απόλαυση. Φτιάξτε την συνταγή για μαριναρισμένο χοιρινό στο φούρνο και σερβίρετέ το με μελωμένες πατάτες. Λίγο κρασί για συνοδευτικό και η ώρα του φαγητού θα είναι η απόλυτη ευχαρίστηση. Η συνταγή για χοιρινό στη γάστρα με πατάτες είναι υπέροχη ιδέα για το κυριακάτικο τραπέζι σας. Μπορείτε να το φτιάξετε και τις μέρες των γιορτών, όπως τα Χριστούγεννα ή την Πρωτοχρονιά, κι όλοι θα ξετρελαθούν από την νοστιμιά του.

    Χοιρινό στη γάστρα με πατάτες

    Από το προηγούμενο βράδυ τοποθετούμε το κρέας σε πυρίμαχο ή γυάλινο σκεύος.

    Μπήγουμε τα σκόρδα εδώ κι εκεί ολόκληρα.

    Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, το ξύδι με πορτοκάλι και το χυμό εσπεριδοειδών.

    Ανακατεύουμε και σκεπάζουμε.

    Αφήνουμε να μαριναριστεί όλη τη νύχτα στο ψυγείο.

    Την επομένη καθαρίζουμε με μαχαίρι τις πατάτες, τις πλένουμε και τις κόβουμε κυδωνάτες.

    Τις στρώνουμε στη γάστρα.

    Τοποθετούμε τα κομμάτια μαριναρισμένου χοιρινού επάνω τους και περιχύνουμε με τη μαρινάδα.

    Προσθέτουμε αλάτι και τρίβουμε από πάνω πιπέρι.

    Προθερμαίνουμε το φούρνο.

    Θα ψήσουμε στους 200°C στις αντιστάσεις στην τελευταία σχάρα.

    Ψήνουμε για 3/4 της ώρας χωρίς καπάκι.

    Έπειτα ανακατεύουμε ελαφρά. Δοκιμάζουμε το αλάτι, ίσως χρειαστεί λίγο ακόμη.

    Σκεπάζουμε τη γάστρα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 2 ώρες, μέχρι να μαλακώσει το χοιρινό και οι πατάτες να ρουφήξουν όλα τα υγρά και να μελώσουν.

    Διαβάστε τα μυστικά μου για να μαγειρεύετε σωστά το κάθε κομμάτι του χοιρινού, αλλά και όλα τα μυστικά για να φτιάχνετε το πιο νόστιμο και καλομαγειρεμένο χοιρινό για τα γιορτινά σας τραπέζια.

    Βίντεο

    Διαφήμιση

    Με τι σαλάτα θα συνοδεύσεις το πιάτο σου;

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται