Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ DRESSING
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ DRESSING
Εκτέλεση
- Διαλέγουμε ένα μεγάλο τρυφερό και τραγανό μαρούλι.
 - Αφού το πλύνουμε πολύ καλά, το αφήνουμε να στραγγίσει πολύ καλά και το στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί ή σε φυγόκεντρο σαλάτας.
 - Η κλασική μαρουλοσαλάτα σερβίρεται με ψιλοκομμένο μαρούλι και τρώγεται αμέσως.
 - Βάζουμε το κομμένο μαρούλι σε μία σαλατιέρα, προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμύδια με τα πράσινα φύλλα τους, το αγγουράκι ψιλοκομμένο με τη φλούδα του και το ψιλοκομμένο ραπανάκι.
 - Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο.
 - Σε ένα βαζάκι με καπάκι βάζουμε το ελαιόλαδο το ξύδι και το αλάτι.
 - Κλείνουμε ερμητικά και χτυπάμε τα υλικά, ανακινώντας το βάζο μέχρι να γίνουν κρέμα.
 - Περιχύνουμε τη σαλάτα την τελευταία στιγμή λίγο πριν σερβίρουμε και ανακατεύουμε πολύ καλά.
 - Τη βάζουμε σε σαλατιέρα και πασπαλίζουμε με τρυφερές φουντίτσες άνηθου και ελιές.
 - Σερβίρουμε αμέσως.
 
ΜΥΣΤΙΚΑ
- Το μαρούλι πρέπει να είναι πολύ καλά στεγνωμένο.
 - Πρέπει να κοπεί την ίδια στιγμή που θα σερβίρεις.
 - Τα φρέσκα κρεμμύδια πρέπει να είναι πολύ τρυφερά γιατί θα χρησιμοποιήσουμε και τα φύλλα τους.
 - Η σαλάτα πρέπει να καταναλωθεί αμέσως αλλιώς μαλακώνει πολύ το μαρούλι.
 - Αν προτιμάτε ντρέσινγκ με λεμόνι αντικαταστήστε το ξύδι με λεμόνι.
 









