Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ DRESSING
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ DRESSING
Εκτέλεση
- Διαλέγουμε ένα μεγάλο τρυφερό και τραγανό μαρούλι.
- Αφού το πλύνουμε πολύ καλά, το αφήνουμε να στραγγίσει πολύ καλά και το στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί ή σε φυγόκεντρο σαλάτας.
- Η κλασική μαρουλοσαλάτα σερβίρεται με ψιλοκομμένο μαρούλι και τρώγεται αμέσως.
- Βάζουμε το κομμένο μαρούλι σε μία σαλατιέρα, προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμύδια με τα πράσινα φύλλα τους, το αγγουράκι ψιλοκομμένο με τη φλούδα του και το ψιλοκομμένο ραπανάκι.
- Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο.
- Σε ένα βαζάκι με καπάκι βάζουμε το ελαιόλαδο το ξύδι και το αλάτι.
- Κλείνουμε ερμητικά και χτυπάμε τα υλικά, ανακινώντας το βάζο μέχρι να γίνουν κρέμα.
- Περιχύνουμε τη σαλάτα την τελευταία στιγμή λίγο πριν σερβίρουμε και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Τη βάζουμε σε σαλατιέρα και πασπαλίζουμε με τρυφερές φουντίτσες άνηθου και ελιές.
- Σερβίρουμε αμέσως.
ΜΥΣΤΙΚΑ
- Το μαρούλι πρέπει να είναι πολύ καλά στεγνωμένο.
- Πρέπει να κοπεί την ίδια στιγμή που θα σερβίρεις.
- Τα φρέσκα κρεμμύδια πρέπει να είναι πολύ τρυφερά γιατί θα χρησιμοποιήσουμε και τα φύλλα τους.
- Η σαλάτα πρέπει να καταναλωθεί αμέσως αλλιώς μαλακώνει πολύ το μαρούλι.
- Αν προτιμάτε ντρέσινγκ με λεμόνι αντικαταστήστε το ξύδι με λεμόνι.