Μαρουλοσαλάτα

Μαρουλοσαλάτα απλή με ντρέσινγκ ξύδι ή λεμόνι η κατεξοχήν Ελληνική πασχαλινή σαλάτα εποχής. Δεν λείπει από κανένα τραπέζι μου την άνοιξη που τα μαρούλια είναι στην εποχή τους.

Εύκολη
0:20

4

10 λεπτά

10 λεπτά

μαρουλοσαλατα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ DRESSING

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ DRESSING

Εκτέλεση

  1. Διαλέγουμε ένα μεγάλο τρυφερό και τραγανό μαρούλι.
  2. Αφού το πλύνουμε πολύ καλά, το αφήνουμε να στραγγίσει πολύ καλά και το στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί ή σε φυγόκεντρο σαλάτας.
  3. Η κλασική μαρουλοσαλάτα σερβίρεται με ψιλοκομμένο μαρούλι και τρώγεται αμέσως.
  4. Βάζουμε το κομμένο μαρούλι σε μία σαλατιέρα, προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμύδια με τα πράσινα φύλλα τους, το αγγουράκι ψιλοκομμένο με τη φλούδα του και το ψιλοκομμένο ραπανάκι.
  5. Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο.
  6. Σε ένα βαζάκι με καπάκι βάζουμε το ελαιόλαδο το ξύδι και το αλάτι.
  7. Κλείνουμε ερμητικά και χτυπάμε τα υλικά, ανακινώντας το βάζο μέχρι να γίνουν κρέμα.
  8. Περιχύνουμε τη σαλάτα την τελευταία στιγμή λίγο πριν σερβίρουμε και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  9. Τη βάζουμε σε σαλατιέρα και πασπαλίζουμε με τρυφερές φουντίτσες άνηθου και ελιές.
  10. Σερβίρουμε αμέσως.

ΜΥΣΤΙΚΑ

  1. Το μαρούλι πρέπει να είναι πολύ καλά στεγνωμένο.
  2. Πρέπει να κοπεί την ίδια στιγμή που θα σερβίρεις.
  3. Τα φρέσκα κρεμμύδια πρέπει να είναι πολύ τρυφερά γιατί θα χρησιμοποιήσουμε και τα φύλλα τους.
  4. Η σαλάτα πρέπει να καταναλωθεί αμέσως αλλιώς μαλακώνει πολύ το μαρούλι.
  5. Αν προτιμάτε ντρέσινγκ με λεμόνι αντικαταστήστε το ξύδι με λεμόνι.
Απόρρητο