Υλικά
Υλικά
Video
Εκτέλεση
ΜΕΛΕΚΟΥΝΙ ΡΟΔΟΥ
- Για το παραδοσιακό Ροδίτικο μελεκούνι, βάζουμε πρώτα το μέλι να βράσει με μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού.
- Ανακατεύουμε μαζί όλα τα μυρωδικά.
- Ρίχνουμε μερικές σταγόνες από το μέλι που βράζει σε ένα πιατάκι με νερό και όταν το μέλι καραμελώσει τότε είναι έτοιμο.
- Προσθέτουμε το καβουρδισμένο σουσάμι μέσα στο μέλι, τα μυρωδικά, το ξύσμα πορτοκαλιού και τέλος τα αμύγδαλα.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά να γίνει ένα μείγμα.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανοίγουμε σε φύλλο πάχους ενός εκατοστού.
- Κόβουμε σε ρόμβους.
- Η παραδοσιακή αυτή συνταγή είναι από το βιβλίο “Μακριά μυρωδιά – Η μαγειρική κληρονομιά της Ρόδου” του Γιώργου Τρουμούχη και Κώστα Καψανάκη.