• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
86
  • 300 γραμ. σουσάμι φριμένο (καβουρδισμένο)
  • 250 γραμ. μέλι
  • 1/2 κ.σ. κανέλα τριμμένη
  • 1/2 κ.σ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 1/2 κ.σ κόλιανδρο τριμμένο
  • 1/2 κ.σ μαστίχα σπασμένη σε σκόνη
  • 1/2 κ.γλ. γαρύφαλλο τριμμένο
  • ξύσμα από μισό κίτρο ή πορτοκάλι
  • 100 γραμ αμύγδαλα ολόκληρα χωρίς φλούδα
  • μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Μελεκούνι Ρόδου

    Για το παραδοσιακό Ροδίτικο μελεκούνι, βάζουμε πρώτα το μέλι να βράσει με μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού.

    Ανακατεύουμε μαζί όλα τα μυρωδικά.

    Ρίχνουμε μερικές σταγόνες από το μέλι που βράζει σε ένα πιατάκι με νερό και όταν το μέλι καραμελώσει τότε είναι έτοιμο.

    Προσθέτουμε το καβουρδισμένο σουσάμι μέσα στο μέλι, τα μυρωδικά, το ξύσμα πορτοκαλιού και τέλος τα αμύγδαλα.

    Ανακατεύουμε πολύ καλά να γίνει  ένα μείγμα.

    Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανοίγουμε σε φύλλο πάχους ενός εκατοστού.

    Κόβουμε σε ρόμβους.

    Η παραδοσιακή αυτή συνταγή είναι από το βιβλίο “Μακριά μυρωδιά – Η μαγειρική κληρονομιά της Ρόδου” του Γιώργου Τρουμούχη και Κώστα Καψανάκη.

    Βίντεο

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται